AdSenseBanner

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αντικατάσταση Ειδικών Σημάτων

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμ/των Νάουσας Πάρου "Ο Φιλόξενος Δίας

Μετά από διευκρίνιση που ζητήσαμε για το θέμα αυτό από τον ΕΟΤ Κυκλάδων, μας είπαν ότι τα Ειδικά Σήματα που πρέπει να αντικατασταθούν με Αορίστου Διάρκειας, είναι όσα:

Αναφέρουν ημερομηνία λήξης

Αναγράφουν στις Παρατηρήσεις στο κάτω μέρος του σήματος, ότι "για να διατηρείται σε ισχύ το σήμα θα πρέπει ανά 5ετία να ανανεώνονται όλα τα δικαιολογητικά με ευθύνη της επιχείρησης",

Αναγράφουν στις Παρατηρήσεις στο κάτω μέρος του σήματος, ημερομηνία λήξης σχετικών δικαιολογητικών ή πιστοποιητικού Πυρασφάλειας

Για την αντικατάσταση αυτών των Ειδικών Σημάτων, οι επιχειρηματίες, να απευθύνονται στον ΕΟΚ Κυκλάδων, τηλ.22810812

* Παρακαλούμε ενημερώστε όποιους συναδέλφους έχουν τέτοια Ειδικά Σήματα.

Βάλαμε και σχετική Ανακοίνωση στην Ιστοσελίδα μας

Με τιμή, ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος
ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Πρωτοπαπαδάκη 13, 84100 ΣΥΡΟΣ
τηλ.2281084470, fax.2281085769, email. a@fede.gr , omospondiaCyclades@gmail.com

http://www.fede.gr/

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EASYJET: Αναχωρήστε για την ανακάλυψη της Ευρώπης...


Προκειμένου να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό και να προσπαθήσει να κερδίσει, ο συμμετέχοντας θα πρέπει να εγγραφεί στην αρχική σελίδα του Site.

Για να παίξει, θα πρέπει να τοποθετήσει τις 18 πόλεις αναχώρησης/άφιξης της easyJet πάνω σε ένα χάρτη της Ευρώπης. Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο στόχος στην πραγματική θέση της ζητούμενης πόλης τόσο περισσότερους πόντους συγκεντρώνει ο συμμετέχοντας.

Όσο περισσότερους πόντους συγκεντρώνει ο συμμετέχοντας, τόσο ανεβαίνει τα επίπεδα με σκοπό να φθάσει το υψηλότερο επίπεδο ώστε να είναι επιλέξιμος για να κερδίσει το μεγαλύτερο λαχνό.

site: http://www.discover-europe-easyjet.com/

Παράνομη και ανήθικη η μη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σύμφωνα με Αυστραλή υπουργό


του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

"Σύμφωνα με των Κώδικα Ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, η κατοχή πολιτιστικών αντικειμένων από συμφωνίες με κατοχικές δυνάμεις, είναι παράνομη και ανήθικη", υποστήριξε στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας η πολιτειακή υπουργός Πολιτισμού, κ. Βιρτζίνια Τζαντζ (Virginia Judge).

Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε και τα ακόλουθα στην ομιλία της:

"Παρακολουθώ την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα αρκετά χρόνια τώρα, και όφειλα να ανταποκριθώ όχι μόνο στα δικά μου πολιτικά και πολιτιστικά πιστεύω, αλλά και στις πολιτιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των Ελληνοαυστραλών συμπολιτών μου. Πολλοί κάτοικοι ελληνικής καταγωγής στην βουλευτική μου έδρα Strathfield, με πλησίασαν και ζήτησαν να αναφερθώ στο θέμα, καθώς ένοιωθαν ότι δεν υπάρχει αρκετή κινητικότητα σε πολιτικό επίπεδο για την επιστροφή τους", είπε η κυρία Τζαντζ.

«Παρών» στο ακροατήριο της Βουλής ήταν και ο κ. Ντέιβιντ Χιλ (David Hill), πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον λόγο της υπουργού.

"Η ομιλία της υπουργού ήταν εντυπωσιακή και διέφερε σημαντικά από άλλες ομιλίες καθώς, πέρα από τα γνωστά επιχειρήματα, κάλεσε το Βρετανικό Μουσείο να θυμηθεί 'τί εστί μουσείο' και ποιες είναι οι ευθύνες ενός μουσείο απέναντι στο λαό".

Με τη λήξη της ομιλίας, ο κ. Ντέιβιντ Χιλ συνεχάρη την υπουργό και ζήτησε την άδεια για χρήση της ομιλίας της από την Επιτροπή του.

Η Αυστραλή υπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Ο Παρθενώνας, ένα από τα σημαντικότερα έργα αρχιτεκτονικής, χτίστηκε προς τιμή της θεάς Αθηνάς από έναν λαό, μιας πόλης, που 2.500 χρόνια αργότερα ακόμα έχει το όνομα της - πρόκειται για ιστορική συνέχεια που λίγοι λαοί στον κόσμο μπορούν να επικαλεστούν!

Ο λόρδος Έλγιν πούλησε τα γλυπτά στο Βρετανικό μουσείο, όταν χρεοκόπησε. Η πώληση δε, ήταν παράνομη και άκυρη, καθώς δεν πήρε ποτέ άδεια (από τον ελληνικό λαό) για την αφαίρεσή τους. Η άδεια που πήρε ήταν από τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν κατοχική δύναμη!

Αν συμφωνούμε λοιπόν με των Κώδικα Ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, τότε η κατοχή πολιτιστικών αντικειμένων από συμφωνίες με κατοχικές δυνάμεις, είναι παράνομη και ανήθικη!

Σήμερα, λοιπόν, καλώ το Βρετανικό Μουσείο να συμπεριφερθεί ως μουσείο, σύγχρονο μουσείο, και όχι σαν μια αποικιοκρατική δύναμη που δεν θέλει να αποχωριστεί κάποιο πολύτιμο έπαθλο!

Δεν ζητώ από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει κάποιο αγγείο, ή κάποιο άγαλμα που του λείπει κάποιο πόδι. Ζητώ από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει πίσω (στην Ελλάδα) τον μισό Παρθενώνα, προκειμένου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο του εαυτού του.

Αλλιώς, είναι σαν να έχουμε τη Μόνα Λίζα στο Λούβρο του Παρισιού και το χαμόγελο της στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου".

Η υπουργός τέλειωσε την ομιλία της με ποίημα του περίφημου φιλέλληνα λόρδου Βύρωνα, στο οποίο κατακρίνεται η βαρβαρότητα του Έλγιν.

Με αφορμή την ομιλία της κ. Βιρτζίνια Τζαντζ, η βουλευτής Μπάρμπαρα Πέρι (Barbara Perry) σηκώθηκε στη Βουλή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της υπουργού να θέσει το θέμα, την συνεχάρη που ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των κατοίκων της έδρας της και πρόσθεσε ότι εύχεται "η ομιλία να φτάσει στη Βρετανία!"

Η πλήρης ομιλία βρίσκεται στο:
http://www.parliament.nsw.gov.au/Prod/parlment/hansart.nsf/V3Key/LA20100624048

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα για Κίνα - Συνέντευξη Γερουλάνου στην China Daily


"H Ελλάδα προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της κινεζικής τουριστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια" τονίζεται σε άρθρο της κινεζικής ημερησίας "Τσάινα Ντέιλι» (China Daily), επισημαίνεται, δε, ότι "από τα 16 εκατομμύρια επισκέπτες, που υποδέχθηκε πέρυσι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη δέκατη μεγαλύτερη ακτογραμμή διεθνώς, και με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, οι 50.000 προέρχονταν από την Κίνα".

Στο άρθρο σημειώνεται ότι "το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιθυμεί να αναβαθμίσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, καθώς και να προσελκύσει τουρίστες από την Ασία, μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία", ενώ προστίθεται ότι πρόσφατα παρουσιάσθηκε η νέα επίσημη τουριστική καμπάνια "You in Greece", καθώς και η ιστοσελίδα www.visitgreeece.gr .

Στη συνέχεια, παρατίθενται δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνου σύμφωνα με τον οποίο "η Ελλάδα επιθυμεί να ενισχύσει το ήδη έντονο τουριστικό ενδιαφέρον της Κίνας για την χώρα, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό, που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Καθώς οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον πολιτισμό, θέλουν να εξερευνήσουν οι ίδιοι την προέλευση του πολιτισμού των Ολυμπιακών Αγώνων".

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η τουριστική βιομηχανία γενικά αντιμετώπισε προβλήματα από το 2009 ως το 2010, και εξέφρασε την ελπίδα ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα κεφαλαιοποιηθεί το 2011. Επεσήμανε ότι στην Αθήνα διαμορφώθηκε ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Ευρώπης, από την Ακρόπολη ως το Γκάζι, με νέες γκαλερί, με μουσεία και με μπαρ, και πρόσθεσε ότι "ο πεζόδρομος μπορεί να γίνει ένα νέο αξιοθέατο για όποιον θέλει να απολαύσει τον ελληνικό πολιτισμό και την καταπληκτική νυχτερινή ζωή της πόλης". Τόνισε ότι η απλοποίηση της διαδικασίας για τη χορήγηση θεώρησης (visa) σε Κινέζους τουρίστες και επιχειρηματίες θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Κίνα.

Επίσης ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση ενθαρρύνει τον εθνικό αερομεταφορέα να προχωρήσει σε απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών στο άμεσο μέλλον και διευκρίνισε ότι "οι Κινέζοι προτιμούν να μην έρχονται το καλοκαίρι, αλλά την άνοιξη, που οι μέρες είναι μεγαλύτερες, ή τον χειμώνα, που ο καιρός είναι πολύ πιο γλυκός", και πρόσθεσε ότι στη στρατηγική προσέλκυσης Κινέζων επισκεπτών περιλαμβάνεται η συνεργασία κρατικών Οργανισμών των δύο χωρών για την αναβάθμιση της υποδομής παροχής υπηρεσιών σε τουρίστες από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, θα παρουσιάσει στη Βιέννη τις προσπάθειες για ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού


του ανταποκριτή μας Δ. Δημητρακούδη

Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί στον τομέα του Τουρισμού, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θα παρουσιάσει στις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο στη Βιέννη, με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στην Αυστρία, με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και την Ομογένεια, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Νικητιάδης πρόκειται να επισκεφθεί απόψε την Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική συνοικία των Ελλήνων, στο κέντρο της Βιέννης, στην οποία στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Αυστρίας - Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Μιχαήλ. Ακολούθως, θα παραχωρήσεος συνεντεύξεις σε αυστριακή εφημερίδα και σε ειδική ραδιοφωνική εκπομπή και αργότερα, στα γραφεία του ΕΟΤ Βιέννης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων στην Αυστρία, με τους οποίους αναμένεται να συζητήσει τις δυνατότητες των Ελλήνων ομογενών και την αναγκαιότητα συστράτευσης στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.

Αύριο το πρωί, ο υφυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των αυστριακών ΜΜΕ στο κτήριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με την Αυστριακή υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδια και για θέματα Τουρισμού, Κριστίνε Μάρεκ. Στη συνέχεια, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με διευθυντές και ανώτερα στελέχη των σημαντικότερων αυστριακών τουριστικών οργανισμών και συνδέσμων ταξιδιωτικών γραφείων.

Στις συναντήσεις του ο κ. Νικητιάδης αναμένεται να αναφερθεί στην ενεργή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης και για την ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού αλλά και την αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα, καθιστώντας το, βασικό μοχλό ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να γίνουν αναφορές από τον Έλληνα υφυπουργό, στις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική τουριστική αγορά, όπως επίσης και στη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που προωθεί το Υπουργείο, καθώς και στη νέα επικοινωνιακή καμπάνια «You in Greece», που αποτελεί καινοτόμο ιδέα προβολής της Ελλάδας, στηριζόμενη στην καταγραφή εμπειριών ξένων επισκεπτών της Ελλάδας, που μεταδίδονται μέσω Διαδικτύου.

Ενθαρρυντικά, για ανάκαμψη, φέτος, της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία προς την Ελλάδα, φαίνεται πως υπήρξαν τα μηνύματα από την επιτυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, τον περασμένο Ιανουάριο, και αυτό, παρά τις συνεχιζόμενες συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τη συγκρατημένη στάση του αυστριακού κοινού ως προς τον προγραμματισμό και τις κρατήσεις για τις επόμενες διακοπές του, και την πτώση, γενικότερα, της τουριστικής αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των Αυστριακών, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέσα στο 2009, ανήλθε σε περίπου 500.000, χωρίς στον αριθμό να συμπεριλαμβάνεται εκείνος των ταξιδιωτών από τη Δυτική Αυστρία, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, ως πιο συμφέροντα, τα αεροδρόμια Μονάχου και Ζυρίχης.

Η Ελλάδα, ως χώρα προορισμού, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (οκτώ εκατομμύρια) καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Επίσης, οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επισκέπτες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ομογένεια στηρίζει τον τουρισμό


Την αποφασιστικότητα των Ελλήνων ομογενών να στηρίξουν την Ελλάδα, επιλέγοντάς την ως τουριστικό προορισμό, μετέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε δεκτός νωρίτερα σήμερα.

"Πρέπει ο απόδημος ελληνισμός να έρθει στην Ελλάδα. Τις διακοπές του δεν υπάρχει περίπτωση να τις περάσει αλλού. Το ίδιο και οι φίλοι της Ελλάδας, οι οποίοι είναι πολλοί και είναι παντού. Η πρωτοβουλία του Συμβουλίου στοχεύει στο να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε ώστε και αν επρόκειτο να περάσουν κάπου αλλού τις διακοπές τους, φέτος να έρθουν στην Ελλάδα, να στηρίξουν τις δικές σας προσωπικές προσπάθειες κ. Πρόεδρε, αλλά και της κυβέρνησης, τον λαό μας, τον οικουμενικό ελληνισμό, την πατρίδα μας, την οποία αγαπάμε και μας λείπει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ταμβάκης και σημείωσε ότι ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη για την πρωτοβουλία του ΣΑΕ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα προσφέρεται άλλωστε για τουρισμό όλον τον χρόνο, ενώ υπάρχουν δυνατότητες και για συνεδριακό τουρισμό.

"Εμείς προσβλέπουμε σε έναν μεγαλύτερο χρόνο διάρκειας, η προσπάθεια δε αυτή δεν είναι μόνο για φέτος, αλλά και για όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να μπορέσει ο Ελληνας να έρθει", τόνισε ο κ. Ταμβάκης και πρόσθεσε: "Ο άλλος λόγος, βέβαια, είναι ότι την αγαπάμε την Ελλάδα μας, μας λείπει και την αγαπάμε", για να παρέμβει ο κ. Παπούλιας λέγοντας: "Οσοι είσαστε έξω, την αγαπάτε περισσότερο την Ελλάδα".


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ: -12% Έκπτωση σε όλες τις κρατήσεις ξενοδοχείων


Κάντε την κράτηση του ξενοδοχείου σας μέχρι την Παρασκευή 02/07/2010, 23:00 και κερδίστε 12% έκπτωση.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις ξενοδοχείων

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Λήμνου, Μυτιλήνης και Τσανάκαλε


Σύνδεση του Τσανάκαλε με τη Λήμνο άρχισε ήδη να λειτουργεί με την υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ του νομάρχη του Τσανάκαλε Αμπντουλκαντίρ Αταλίκ και του νομάρχη της Μυτιλήνης Παύλου Βογιατζή.

"Οι εργασίες για τη σύνδεση είχαν αρχίσει εδώ και καιρό", λέει ο κ. Αταλίκ και τονίζει ότι "το Τσανάκαλε είχε μείνει πολύ πίσω από την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των συγκοινωνιών μεταξύ Τουρκίας και ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο".

"Έχουμε διανύσει αρκετή απόσταση για τη συγκοινωνία μεταξύ Λήμνου, Μυτιλήνης και Τσανάκαλε και αυτό πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη των εμπορικών, πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς" είπε.

"Υπάρχουν πολλοί φίλοι και συγγενείς μας στα νησιά που μέχρι σήμερα τους επισκεπτόμασταν μέσω Καβάλας", λένε ομογενείς στην Πόλη και σημειώνουν ότι "τώρα θα είναι πιο εύκολα, διότι η διαδρομή μας έχει μικρύνει αρκετά".

Τα δρομολόγια άρχισαν στις 17 Ιουνίου και θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από Τσανάκαλε στις 19.00 και από Λήμνο, Παρασκευή και Σάββατο στις 7 το πρωί. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες και ένα τέταρτο.

Καλαμάτα: 6ο "Φεστιβάλ Μηδέν" στο ιστορικό κέντρο της πόλης


Σταθερό στο καλοκαιρινό του "ραντεβού" και φέτος το "Festival Μηδέν" ξεκινά ένα ταξίδι στο εικαστικό σύμπαν της σύγχρονης παγκόσμιας βιντεοδημιουργίας.

Το Festival Μηδέν, που αποτελεί μια "διαδρομή" στις σκέψεις και τις ανησυχίες των σημαντικότερων εκπροσώπων της νέας γενιάς βιντεοκαλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αμφείας του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, στις 8, 9 και 10 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και έναρξη στις 9 το βράδυ.

Στην έκτη κατά σειρά διοργάνωση υποβλήθηκαν για συμμετοχή περισσότερα από 800 βίντεο από όλες τις ηπείρους. Στις τρεις βραδιές του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν συνολικά 181 έργα, ανάμεσα στα οποία αφιερώματα σε φεστιβάλ και ομάδες του εξωτερικού, αλλά και διαδραστικά προγράμματα και εγκαταστάσεις.

πηγή: ana-mpa.gr

Γ. Νικητιάδης: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανο Ταμβάκη


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανο Ταμβάκη είχε το πρωί στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ομογένεια για την στήριξη και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Ο Υφυπουργός ανέπτυξε στον κ. Ταμβάκη τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του νέου τουριστικού προτύπου. Ο κ. Ταμβάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα Τουρισμού και μετέφερε στον κ. Νικητιάδη την αμέριστη συμπαράσταση του Απόδημου Ελληνισμού στην Κυβέρνηση.

Επαφές σε Βερολίνο και Βιέννη

Μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός αναχώρησε για τριήμερο ταξίδι στη Βιέννη και το Βερολίνο όπου θα έχει επαφές με ομολόγους του για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, τουριστικούς πράκτορες και σωματεία της Ομογένειας. Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο κ. Νικητιάδης για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες με εκπροσώπους του Γερμανικού Κοινοβουλίου και τον Γερμανό πρέσβη στη χώρα μας όπου κατέληξαν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Γερμανική Κυβέρνηση για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών Βουλευτών συζήτησε με τον κ. Νικητιάδη τις εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού και αντήλλαξαν απόψεις για την εξεύρεση άμεσων λύσεων, αναφορικώς με την στήριξη εκ μέρους της Γερμανίας, του ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Νικητιάδης ανέπτυξε στους Γερμανούς Βουλευτές τη νέα στρατηγική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την καλύτερη προβολή της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών στους ξένους επισκέπτες. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε άτυπη συμφωνία για την ενίσχυση και την προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε γεύμα εργασίας με τους Γερμανούς Βουλευτές και τον Γερμανό πρέσβη. Ο κ. Νικητιάδης προσκάλεσε τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου να τους φιλοξενήσει το καλοκαίρι με τις οικογένειές τους στα Δωδεκάνησα.

πηγή: ana-mpa.gr

ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Έχει διανύσει 5.500 χιλιόμετρα, δηλαδή πάνω από δύο φορές την οδική απόσταση Αθήνα-Παρίσι, χωρίς να ξοδέψει σταγόνα βενζίνης. Μετέφερε περισσότερους από 900 επιβάτες, μέσα σε δύο χρόνια, με μοναδικό αντίτιμο ό,τι ήθελε να προσφέρει ο καθένας, μέσα σε έναν ...κουμπαρά-γουρουνάκι. Μέσα στον Ιούλιο -και με το ίδιο πάντα κόστος- θα αρχίσει να πηγαίνει και μελλόνυμφους στην εκκλησία!

Ο λόγος για το "Ταξίλατο", το ποδοκίνητο ποδήλατο-ταξί της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να βγει έξω από τα σύνορα της πόλης και να παράγεται, σύντομα, μαζικότερα. Συγκεκριμένα, στόχος της bikerespect, της ομάδας ποδηλατών, που δημιούργησε το "Ταξίλατο" για να ευαισθητοποιήσει τους Θεσσαλονικείς για την ευρύτερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα, είναι να δημιουργήσει σχετική μονάδα παραγωγής, που -εκτός απροόπτου- προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία από την επόμενη σεζόν, αφού κατοχυρωθεί η σχετική ευρεσιτεχνία.

Ήδη, ιδιώτες κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από τα Ιωάννινα, έχουν κάνει κρούσεις στην bikerespect, προκειμένου να δουν πώς θα μπορούσαν να αποκτήσουν το δικό τους "Ταξίλατο". Η κατασκευή ενός οχήματος του είδους, το οποίο -σημειωτέον, κινείται μόνο με το πεντάλ και όχι και με ηλεκτρική υποβοήθηση, όπως σε άλλες χώρες- στοιχίζει σήμερα περίπου 2.500 ευρώ, αλλά αν παράγεται μαζικά, το κόστος του θα πέσει σε περίπου 1.500 ευρώ, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 32χρονος Κώστας Συμελίδης, της bikerespect.

Το "Ταξίλατο", ικανό να φιλοξενήσει δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό του, ζυγίζει 65 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, το βάρος του μπορεί να ξεπεράσει τα 300. Πόσο κουραστικό είναι να μετακινείς κάτι τέτοιο πλήρως ποδοκίνητα;

Αρκετά, αλλά το αποτέλεσμα σε επιβραβεύει, όπως πιστεύει ο οδηγός του οχήματος, ο Κώστας Μαρτζέκης, 31 ετών, ο οποίος διανύει περίπου 25 χιλιόμετρα ημερησίως. Ο Κώστας, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του "ταξιλάτη", βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του ιδιόμορφου αυτού ταξί όταν, λόγω και της οικονομικής κρίσης, έχασε τη δουλειά του στο κατάστημα όπου εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος. Πόσο, όμως, μπορεί να αποδίδει μια εργασία όπου οι επιβάτες αφήνουν στον κουμπαρά "ό,τι έχουν ευχαρίστηση;".

«Αν και είμαι άνεργος κι έχω ανάγκη τα λεφτά, αγαπώ τόσο πολύ αυτό που κάνω, που το χαίρομαι. Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο που μεταφέρω είναι χαμόγελα και αγάπη, ακόμη και χέρι βοήθειας. "Να έρθω να ποδηλατήσω κι εγώ λίγο, να καθίσεις εσύ", μού έχουν πει κατά καιρούς. Βλέπεις ότι ο άνθρωπος, όταν ανεβαίνει στο ποδήλατο, αλλάζει όλη την αίσθησή του. Άλλοι σου μιλάνε και επικοινωνείς μαζί τους και χαλαρώνεις. Άλλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι που δεν θέλουν καν να μιλήσουν. Για τα παιδιά δε, είναι παράδεισος, ενώ κι εγώ κάνω την καλύτερη γυμναστική», σημειώνει χαμογελώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Μαρτζέκης.

Όπως προσθέτει, το "Ταξίλατο" κάνει και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης με ελεύθερη "ταρίφα" (ο επιβάτης αφήνει και πάλι ό,τι θέλει, στον κουμπαρά), ενώ έχουν γίνει και κάποιες συμφωνίες με ξενοδοχεία για γρήγορη μετακίνηση και περιήγηση των πελατών τους.

Μάλιστα, οι εισπράξεις του Αυγούστου στόχος είναι να διατεθούν σε κάποιο ίδρυμα. Το ποδήλατο-ταξί κυκλοφορεί συνήθως κοντά ή μετά τη δύση του ηλίου και συγκεκριμένα τις καθημερινές μετά τις 17.00 και τα θερινά σαββατοκύριακα μετά τις 21.00, π.χ., για μια ρομαντική βόλτα στην παραλία. Για να το καλέσουν, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να τηλεφωνήσουν στον Κώστα (6989 062 562), κατά προτίμηση μία μέρα νωρίτερα.

"Θα σου κάνω τη ζωή ποδήλατο"

Μέσα στον Ιούλιο, μια νύφη θα φτάσει στην εκκλησία με ένα μάλλον ασυνήθιστο μέσο: το ταξίλατο. Μάλιστα, αν ο γαμπρός που θα την αναμένει στα σκαλιά του ναού κοιτάξει το όχημά της από κοντά, θα προσέξει ότι οι πινακίδες του είναι ...ειδική παραγγελία, αφού θα γράφουν "Θα σου κάνω τη ζωή ποδήλατο"! Πρόκειται για έναν από τους πρώτους γάμους, που έχει κλείσει το "Ταξίλατο". Και, κατά τα φαινόμενα, θα ακολουθήσουν κι άλλοι!

Τα ταξί-ποδήλατα δεν είναι ασυνήθιστα στο εξωτερικό. Με αρχική έμπνευση τα ινδικά "ρίκσο" (ricksaw) και με αρκετές παραλλαγές μετέπειτα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο (όχι βέβαια με ελεύθερη ταρίφα, όπως το "Ταξίλατο"). Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου το "Velotaxi" ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια ως αποκλειστικά ποδοκίνητο και σε μικρούς αριθμούς και στη συνέχεια προσαρμόστηκε, ώστε να συμπεριλάβει και ηλεκτρική υποβοήθηση, αριθμώντας σήμερα πολλά οχήματα.

"Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος" με ...νεροπίστολα

Η Βikerespect δεν μένει στο "Ταξίλατο": μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από τις 5/7, όταν "ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" -όπως τιτλοφορείται η εκδήλωση- θα "μονομαχήσουν" με νεροπίστολα στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο μιας δροσερής εκδήλωσης. Στις 7/7, θα ακολουθήσει εκδήλωση "pilates stretch", σε συνεργασία με γυμναστήριο της πόλης, με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 το απόγευμα!

Κείμενο: της Αλεξάνδρας Γούτα

ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Οι Ιάπωνες είναι εκείνοι που κάνουν τις λιγότερες διακοπές στον ανεπτυγμένο κόσμο- κατά μέσο όρο εννέα ημέρες το χρόνο-ενώ οι Γάλλοι τις περισσότερες- κατά μέσο όρο 34.5 μέρες το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα.

Ερευνα που έγινε σε δείγμα 9.000 ενηλίκων από 13 χώρες από την εταιρία Harris Interactive για λογαριασμό της διαδικτυακής εταιρίας ταξιδίων Expedia αποφάνθηκε ότι οι ιάπωνες εργαζόμενοι, όχι μόνο κάνουν τις λιγότερες διακοπές- περίπου 16,5 ημέρες το χρόνο-αλλά τείνουν να κάνουν χρήση περίπου των μισών.

Οι Γάλλοι, ωστόσο, κάνουν τις περισσότερες διακοπές και φροντίζουν να εξαντλούν όλες τις μέρες της άδειάς τους.

Τις δεύτερες λιγότερες διακοπές κάνουν οι Αμερικανοί- κατά μέσο όρο 17 το χρόνο- από τις οποίες οι περισσότεροι κάνουν χρήση των 14, σύμφωνα με την αποκαλούμενη "έρευνα στέρησης των διακοπών".

Οι Νεοζηλανδοί κάνουν κατά μέσο όρο διακοπές 19.5 ημέρες το χρόνο και από αυτές παίρνουν τις 17, ενώ οι Αυστραλοί, από τις 20 ημέρες αδείας που δικαιούνται παίρνουν, κατά μέσο όρο, τις 16,5.

Οι Δανοί, οι Γερμανοί και οι Νορβηγοί κάνουν συνήθως πλήρη χρήση των ημερών αδείας που δικαιούνται, παίρνοντας το 93% από αυτές - 29, 27,5 και 28 μέρες αντίστοιχα.

Οι Καναδοί χρησιμοποιούν το 90% των 20 ημερών αδείας, οι Σουηδοί το 89% των 27,5 ημερών, οι Βρετανοί το 91% των 28 ημερών, οι Ιταλοί το 82% των 32,5 ημερών και οι Ισπανοί το 89% των 32 ημερών.

πηγή: ana-mpa.gr

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΛΕΥΣΕ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ


Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η Θεσσαλονικιά Δανάη Μενεξιάδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (μετά τους Νίκο Πάντη, Θανάση Παπαρνάκη και Άρη Πολύζο), που πραγματοποίησε τον διάπλου του Γιβραλτάρ. Η Δανάη ξεκίνησε από την Ταρίφα της Ισπανίας και, παρά τις αντιξοότητες και τις καιρικές συνθήκες, κατόρθωσε να τερματίσει, έπειτα από 4 ώρες και 48 λεπτά, στο Μαρόκο.

Αν και υπάλληλος γραφείου, η Δανάη κάνει την πρώτη της προπόνηση λίγο μετά τις έξι το πρωί και κατόπιν, με το πρωινό κολατσιό στο χέρι, πηγαίνει στη δουλειά. Αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα προπονείται και το βράδυ. Τώρα, μάλιστα, που ο καιρός είναι καλός και οι περισσότεροι αναζητούν στιγμές ξεγνοιασιάς στη θάλασσα, αυτή αρκείται να "γράφει" χιλιόμετρα, κολυμπώντας στη θάλασσα της Ολυμπιάδας Θεσσαλονίκης.

Η θάλασσα γι' αυτήν είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα. "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορώ να ζήσω μία μέρα χωρίς προπονήσεις ή χωρίς τη θάλασσα. Δεν σταματώ ούτε τον χειμώνα, πλην κάποιων περιπτώσεων, όταν ο καιρός είναι υπερβολικά κακός», αναφέρει.

Έναν χρόνο μετά, οι μνήμες του δύσκολου εγχειρήματος του διάπλου του Γιβραλτάρ (αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία του νερού στο συγκεκριμένο πέρασμα δεν ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου) παραμένουν ζωντανές στο μυαλό της, που ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει το επόμενό της βήμα.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψε η Invest in Greece


Η Ελλάδα και η Αμερική ενισχύουν την επιχειρηματική τους συνεργασία καθώς η Invest in Greece, εκπροσωπούμενη από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Χρ. Αλεξάκη, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του, κ. Γιάννο Γραμματίδη.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα εξαγωγής κεφαλαίου (στοιχεία για το 2008, UNCTAD, World Investment Report 2009), γεγονός που καθιστά την υπογραφή του μνημονίου μία στρατηγική κίνηση που αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την χώρα μας και συγχρόνως, να στείλει ένα θετικό μήνυμα στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, με το ελληνοαμερικανικό Μνημόνιο Συνεργασίας επισημοποιείται και ενισχύεται η συνεργασία και η συμμετοχή των δύο οργανισμών σε δραστηριότητες, όπως η διοργάνωση κλαδικών και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ, η συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την προώθηση τους στην μεγάλη αμερικανική αγορά καθώς και η αλληλοενημέρωση στις εξελίξεις στην οικονομία και την τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναντήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας με Δ. Δρούτσα, Γ. Νικητιάδη και Αν. Κουράκη


Τη στήριξη των Ελλήνων της Γερμανίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στη χώρα που ζουν, μετέφεραν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου και μέλη του προεδρείου της οργάνωσης σε συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον 7ο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αναστάσιο Κουράκη.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, έγινε εκτενής συζήτηση για το πώς η ΟΕΚ μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στη Γερμανία, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και την ελληνική κυβέρνηση. Όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου η ομογένεια με χαρά παρατηρεί την αναστροφή του κλίματος στις σχέσεις με τη Γερμανία, που τώρα μπαίνουν σε νέα φάση συνεργασίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι 350.000 έλληνες της Γερμανίας, η "ήρεμη δύναμη" όπως την αποκαλούν, έχει σημαντική προσφορά στη χώρα υποδοχής και αποτελούν "πρεσβευτές" της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την ΟΕΚ για τη συνδρομή που παρέχει η οργανωμένη ομογένεια στα θέματα της Ελλάδας, σημειώνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία, προς όφελος και των καλών διμερών σχέσεων με τη Γερμανία.

Με την ιδιότητα του ταμία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον κ. Δρούτσα και για τρέχοντα θέματα του ΣΑΕ, ενώ τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, όπως ορίζει ο νόμος, για τη διεξαγωγή της παγκόσμιας συνέλευσης του ΣΑΕ. Στο πλαίσο αυτό συζήτησε με τον κ. Δρούτσα και την ανάγκη χάραξης στρατηγικής για τον απόδημο ελληνισμό, εκφράζοντας την ανησυχία του και για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στον ορισμό επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ).

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΟΕΚ με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αναστάσιο Κουράκη, όπως και γενικότερα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς.

Εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΟΕΚ με τον υφυπουργό Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη. Η συζήτηση περιστράφηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση της ομογένειας, ειδικότερα των χιλιάδων επαγγελματιών, στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στη Γερμανία, μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας του ΣΑΕ. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και στο Βερολίνο, κατά την επίσκεψη του κ. Νικητιάδη.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η αντιπροσωπεία της ΟΕΚ είχε συναντήσεις επίσης με συνεργάτες της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, με τους οποίους ανταλλάχτηκαν ιδέες και προτάσεις, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση της παιδείας των ομογενών, παράλληλα με την ορθολογική αξιοποίηση του έμψυχου υλικού.

Συνάντηση με Υπ. Παιδείας

Με την κ. Διαμαντοπούλου ο κ. Δημητρίου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΑΕ Στέφανο Ταμβάκη, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη -την έναρξη του οποίου κήρυξε η υπουργός- όπου και την ενημέρωσαν ότι το ΣΑΕ είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο συνέδριο που είχε προαναγγείλει η ίδια για την Παιδεία των Ομογενών τον προσεχή Οκτώβριο, θέμα το οποίο έχει συζητηθεί σε προηγούμενη συνάντηση του κ. Ταμβάκη με την υπουργό.

Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει κάνενα πρόβλημα στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ματαιώθηκαν τα περισσότερα μεσημεριανά και απογευματινά δρομολόγια


Ματαιώθηκαν τα περισσότερα μεσημεριανά και απογευματινά δρομολόγια

- Σήκωσαν καταπέλτες όλα τα πλοία για να μην γίνει κατάληψη - Αναχώρησαν όλα τα πρωινά πλοία
- Παράνομη η απεργία, αλλά οι διαδηλωτές επιμένουν
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια χούφτα άνθρωποι έχουν κάνει πάλι άνω - κάτω το πρώτο λιμάνι της χώρας. Μπορεί ο Πειραιάς να αστυνομοκρατείται ωστόσο ο νόμος δεν επιβάλλεται.

Τα πρωινά πλοία μπορεί να έφυγαν για τον προορισμό τους αλλά χωρίς τους περισσότερους επιβάτες οι οποίοι έμειναν έξω από το λιμάνι του Πειραιά κοιτάζοντας τα πλοία να φεύγουν χωρίς εκείνους. Αιτία η ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν κάνει από τα ξημέρωματα μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίζοντας την είσοδο οποιουδήποτε στο λιμάνι.

Από το μεσημέρι και μετά τα δρομολόγια όλα έχουν ακυρωθεί ή έχουν αλλάξει ώρα καθώς οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στέκονται μπροστά στους ανεβασμένους καταπέλτες και δεν αφήνουν να γίνει το παραμικρό.

πηγή: newsit.gr

Tρίτη είδηση στο Reuters τα επεισόδια στην Ελλάδα


Εντύπωση προκάλεσε στους δημοσιογράφους του Reuters, το σύνθημα που άκουσαν "Να καεί η Βουλή", που μάλλον από... δημοσιογραφική δεοντολογία δεν το γράφουν όλο, γιατί ξέρουμε ότι το σύνθημα είναι άλλο και παραπέμπει αλλού.

Πάντως στορεπορτάζ του το διεθνές μέσο, αναφέρει για 12.000 διαδηλωτές και για 150 κουκουλοφόρους που "έπαιξαν" πόλεμο με τους αστυνομικούς, που από την μεριά τους πέταξαν δακρυγόνα.

Αν συνεχίσει πάντως η οικονομική πολιτική της Ε.Ε να είναι το ίδιο σκληρή γι ΟΛΟΥΣ τους λαούς της Ευρώπης που παραμυθιάστηκαν από τους Γερμανούς και πίστεψαν στο Ευρώ, τότε πολλές Βουλές θα συγκεντρώσουν κόσμο απ' έξω μ' αντίστοιχα συνθήματα.

πηγή: troktiko.blogspot.com

Οι εικόνες αυτές κάνουν τo γύρω του κόσμου


Δείτε ένα video απο τις εικόνες που κάνουν σήμερα το γύρω του κόσμου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ALDEMAR: ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑΣ


Αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην ευημερία σας, το Royal Mare Thalasso & SPA σαγηνεύει με το μέγεθος, την φωτεινότητα και την αίσθηση ηρεμίας που προσφέρει.... Το Κέντρο θαλασσοθεραπείας είναι ένα πολυτελές περιβάλλον όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ότι επιθυμούν. Δωμάτια θεραπειών, πισίνες, εγκαταστάσεις ομορφιάς και εκγύμνασης σε ένα χώρο 4.000 m².Το καταρτισμένο και πολύγλωσσο προσωπικό του ξενοδοχείου, η εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών του Κέντρου, οι πολυτελείς χώροι ,το μαγευτικό τοπίο και το «Απέραντο Γαλάζιο» ως φόντο ,συνδυάζονται και σας προσφέρουν την υπέρτατη χαλάρωση.

Royal Mare WELLNESS
Μυϊκή δυσκαμψία, ένταση, αϋπνία, αύξηση του σωματικού βάρους: Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη θεραπεία Wellness. Το θαλασσινό νερό, το οποίο θερμαίνεται σε θερμοκρασία κοντά σε αυτή του ανθρώπινου σώματος, χαλαρώνει σιγά-σιγά τους μύες. Θα χαλαρώσετε και θα έχετε ένα αίσθημα ευημερίας που θα διαρκεί και μετά το τέλος των θεραπειών.

4 θεραπείες την ημέρα/Τιμή πακέτου για 2 ημέρες στα 243€
Χαλαρωτικό Air-jet Bath και ντούς ψιλής βροχής
Underwater jet shower και επικάλυψη σώματος με φύκια
Aqua Royal® and Aqua Gym
Χαλαρωτικό μασάζ και μασάζ με αιθέρια έλαια

site: http://s58.development.atcom.gr/www.aldemarhotels.com/default.asp?pid=72&la=2&itmid=1

Olympic Air: Ακυρώσεις πτήσεων για τις 29 Ιουνίου 2010 λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ


Η Olympic Air ανακοινώνει ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ, οι οποίοι εκτελούν καθήκοντα Ελεγκτών Εναερίου Κυκλοφορίας σε μικρά αεροδρόμια (Άγονες γραμμές), καθώς και του προσωπικού των Υπηρεσιών Πυρόσβεσης και Διάσωσης που συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ), την Τρίτη 29 Ιουνίου ματαιώνονται οι εξής πτήσεις :

1.OA 060/061 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα
2.OA 062/063 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα
3.OA 064/065 Αθήνα - Πάρος - Αθήνα
4.OA 002/003 Αθήνα - Νάξος - Αθήνα
5.OA 030/031 Αθήνα - Λέρος - Αθήνα
6.OA 042/043 Αθήνα - Μήλος - Αθήνα
7.OA 012/013 Αθήνα - Κάλυμνος - Αθήνα
8.OA 014/015 Αθήνα - Κάλυμνος - Αθήνα
9.OA 098/099 Αθήνα - Κάρπαθος - Αθήνα
10.OA 054/055 Αθήνα - Κύθηρα - Αθήνα
11.OA 016/017 Αθήνα - Ικαρία - Αθήνα
12.OA 068/069 Αθήνα - Ικαρία - Αθήνα
13.OA 670/671 Αθήνα - Σύρος - Αθήνα
14.OA 090/091 Κάρπαθος - Κάσσος - Σητεία - Κάσσος - Κάρπαθος
15.OA 026/027 Ρόδος - Καστελόριζο - Ρόδος
16.OA 650/651 Αθήνα - Μύκονος - Αθήνα
17.OA 652/653 Αθήνα - Μύκονος - Αθήνα
18.OA 656/657 Αθήνα - Μύκονος - Αθήνα
19.OA 952/953 Αθήνα - Καβάλα - Αθήνα
20.OA 958/959 Αθήνα - Καβάλα - Αθήνα
21.OA 760/761 Αθήνα - Χίος - Αθήνα
22.OA 762/763 Αθήνα - Χίος - Αθήνα
23.OA 766/767 Αθήνα - Χίος - Αθήνα
24.OA 550/551 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
25.OA 552/553 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
26.OA 554/555 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
27.OA 556/557 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
28.OA 558/559 Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα
29.OA 802/803 Αθήνα - Ιωάννινα - Αθήνα
30.OA 806/807 Αθήνα - Ιωάννινα - Αθήνα
31.OA 570/571 Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
32.OA 574/575 Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
33.OA 576/577 Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα
34.OA 936/937 Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη
Επίσης λόγω της απεργίας τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 29ης Ιουνίου:

1.OA 091 Κάρπαθος - Ρόδος: Ώρα αναχώρησης 05.30 πμ και ώρα άφιξης 06.05πμ
2.OA 092/093 Ρόδος - Κάρπαθος - Ρόδος: Ώρα αναχώρησης 10.45πμ και ώρα άφιξης 11.20πμ. Ώρα αναχώρησης από Κάρπαθο 11.50πμ και ώρα άφιξης 12.25μμ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Τροποποίηση προγράμματος και ακυρώσεις πτήσεων της 29ης Ιουνίου 2010


Λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΟΣΥΠΑ συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN AIRLINES αναγκάζεται να ματαιώσει 14 πτήσεις του δικτύου της την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.

Πιο συγκεκριμένα, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει τις πιο κάτω πτήσεις:

1. A3 150/151 Αθήνα – Καβάλα - Αθήνα
2. A3 156/157 Αθήνα – Καβάλα - Αθήνα
3. A3 272/273 Αθήνα –Χίος - Αθήνα
4. A3 276/277 Αθήνα –Χίος - Αθήνα
5. A3 418/419 Αθήνα – Ιωάννινα – Αθήνα
6. Α3 370/371 Αθήνα – Μύκονος - Αθήνα
7. A3 374/375 Αθήνα – Μύκονος - Αθήνα
8. A3 378/379 Αθήνα – Μύκονος - Αθήνα
9. A3 250/251 Αθήνα – Μυτιλήνη - Αθήνα
10. A3 256/257 Αθήνα – Μυτιλήνη - Αθήνα
11. A3 716/717 Θεσσαλονίκη- Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη
12. A3 350/351 Αθήνα – Σαντορίνη - Αθήνα
13. A3 354/355 Αθήνα – Σαντορίνη - Αθήνα
14. A3 358/359 Αθήνα – Σαντορίνη - Αθήνα

Η AEGEAN θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα:

801 11 20000 (από σταθερό)
210 6261000 (από κινητό)

Tουριστική έκθεση Beijing International Tourism Expo (BITE) 2010- Επαφές υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στο Πεκίνο


Tο μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για την Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό αλλά και ως πεδίο επενδύσεων, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Πεκίνο, με αφορμή την σημαντική τουριστική έκθεση Beijing International Tourism Expo (BITE) 2010.

Η αγορά της Κίνας είναι στρατηγικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου πέρα από τους μήνες του καλοκαιριού, καθώς οι Κινέζοι ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τον ελληνικό πολιτισμό, απεχθάνονται τους ζεστούς μήνες και προγραμματίζουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη κατά τη διάρκεια των εθνικών τους εορτών. Επιπλέον είναι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος , γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την τόνωση του τουριστικού κλάδου, κυρίως εν μέσω της κρίσης.

Σε όλες τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, επιβεβαιώθηκε ο σεβασμός που τρέφουν οι Κινέζοι για τον πολιτισμό της Ελλάδας και η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων που επιτεύχθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι το Πεκίνο ήταν η πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 αμέσως μετά την Αθήνα.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού του Πεκίνου κα Zhang Hui Guang η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου και ανακοίνωσε στον κο Γερουλάνο πως η αεροπορική εταιρεία Capital είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απευθείας σύνδεση Ελλάδας - Κίνας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας προς τους Κινέζους και στην ελλιπή σήμανση στην κινεζική γλώσσα σε κομβικά σημεία, όπως το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού διαβεβαίωσε πως θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με την έκδοση βίζας.

Σε όλες τις συναντήσεις έγινε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι τον Οκτώβριο είναι η μεγάλη εθνική αργία της Κίνας και ταυτόχρονα είναι ο μήνας διεξαγωγής του Μαραθωνίου του Πεκίνου, όπως και του Μαραθωνίου της Αθήνας που φέτος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο σύνολο των κινέζων αξιωματούχων και τουριστικών παραγόντων που συναντήθηκαν με τον υπουργό, τόσο στο πλαίσιο της BITE 2010 όσο και σε επιμέρους συναντήσεις.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθυντή του διαδικτυακού tour-operator C-Trip (αριθμεί 48 εκατομμύρια μέλη και βρίσκεται στον κατάλογο των 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών του Fortune), στελέχη της Τουριστικής Ακαδημίας της Κίνας όπου ζητήθηκε από την Ελλάδα να φιλοξενήσει και να επιμορφώσει σπουδαστές του τουριστικού κλάδου, καθώς και πλήθος σημαντικών tour operators που ενδιαφέρονται να αναδείξουν την Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε επίσης την ευκαιρία να δώσει σειρά συνεντεύξεων σε μέσα ενημέρωσης της Κίνας, μεταξύ των οποίων η China Daily, το Εθνικό Ειδησεογραφικό Xinhua, τα τηλεοπτικά κανάλια CCTV2 και CCTV9, το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πεκίνου κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Ιουνίου φτάνει στην Ελλάδα η ομάδα των κινέζων tour operators και δημοσιογράφων, που συμμετέχουν στο fam trip που διοργανώνει από κοινού η Ελλάδα με την Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διακήρυξης τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων υπό τον Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

EPAVLIS HOTEL στην παραλία Κατερίνης


Στην ακτη καλλιθεας στον δημο παραλιας , ενα νεο ξενοδοχειο φτιαγμενο με πολύ μερακι και φρεσκο γουστο.Λειτουργει απο τον ιουλιο του 2009 και διαθετει 17 ανετα δωματια με κλιματισμο, θερμανση, δορυφορικη τηλεοραση, ψυγειακι, wifi internet για τους φανατικουσ σερφερ και μπαλκονι.

Επισης διαθετει και ενα δωματιο ΑΜΕΑ.

Εχει ανοιχτη θεα προς τη θαλασσα, που βρισκετε 300 μετρα μπροστα απο το ξενοδοχειο. Στην πισω αυλη μπορειτε να χαλαρωσετε κ να απολαυσετε το δικο σας ποτο η καφε με την παρεα σας η και να γνωρισετε νεες.


http://www.yahotels.gr/epavlis

TUI HELLAS: Hotelopia μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων


Η Hotelopia είναι μέλος της TUI Travel PLC, της ηγετικής ευρωπαϊκής εταιρείας ταξιδιών αναψυχής που εξυπηρετεί σχεδόν 30 εκατομμύρια πελάτες στους τέσσερις επιχειρηματικούς της τομείς. Προσφέρουμε καταλύματα σε μειωμένες τιμές τόσο για τον ταξιδιώτη αναψυχής όσο και για τον επιχειρηματικό ταξιδιώτη σε 25.000 ξενοδοχεία, οικονομικά έως πέντε αστέρων σε σχεδόν 900 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική και την Ασία.

Ως ηγετική εταιρεία ξενοδοχειακών κρατήσεων, η Hotelopia έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να βρείτε και να κάνετε κράτηση στο κατάλληλο ξενοδοχείο και στη σωστή τιμή, επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα καταλυμάτων υψηλής ποιότητας. Έχουμε συμπεριλάβει τις πιο διάσημες πόλεις της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης καθώς και πολλά υπέροχα παραθεριστικά θέρετρα. Προσθέτουμε συνεχώς νέους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιό μας προσφέροντάς σας την καλύτερη δυνατή επιλογή καταλυμάτων.

Η Hotelopia δεσμεύεται να σας παρέχει τις καλύτερες δυνατές οικονομικές προσφορές. Ελέγχουμε συνεχώς τις τιμές μας προκειμένου να σας προσφέρουμε εγγυημένα τις πιο χαμηλές τιμές ξενοδοχείων. Συμβουλευτείτε την ενότητα Έξι Εγγυήσεις στη δεξιά πλευρά της σελίδας για περισσότερες πληροφορίες.

site: http://whitelabels.hotelopia.com/

Προς νέο «απαγορευτικό» στο λιμάνι του Πειραιά αύριο...


Νέο σκηνικό αντιπαράθεσης μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΜΕΝ - Στέφενσων και του ακτοπλοϊκού κλάδου είναι προ των πυλών, καθώς, παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ για μη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τα δύο σωματεία αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας από τις 00.01 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29 Ιουνίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε τελικά με ψήφους 9 κατά και 6 υπέρ τη μη πραγματοποίηση απεργίας, ωστόσο στη συνέχεια τα δύο ναυτεργατικά σωματεία (από τα 14 που έχει στη δύναμή της η ΠΝΟ) ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση.

ΞΕΕ - Επίσκεψη Γερμανού βουλευτή


Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό και διερεύνηση τρόπων στενής συνεργασίας μεταξύ του Γερμανικού Κοινοβουλίου και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για τον τουρισμό είχε ο Markus Tressel, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Τσακίρη.

Ο κ. Tressel, ο οποίος παράλληλα είναι επικεφαλής Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΞΕΕ για θέματα τουριστικής πολιτικής, τουριστικής στρατηγικής, εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, δράσεις για τον πράσινο τουρισμό κ.ά. Ο Γερμανός βουλευτής μετέφερε στον πρόεδρο του ΞΕΕ το ενδιαφέρον των μελών του Γερμανικού Κοινοβουλίου για τον ελληνικό τουρισμό και την προθυμία τους να συνδράμουν στην θετική του πορεία. Επίσης, συζητήθηκε η ανάπτυξη ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο να τονωθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση από τη γερμανική αγορά και να δημιουργηθούν συνέργιες που θα συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, απαντώντας στις ανησυχίες των Γερμανών βουλευτών για τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων στην πορεία του ελληνικού τουρισμού δήλωσε: "Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα εξελίσσεται απολύτως ομαλά και τα ελληνικά ξενοδοχεία λειτουργούν ανεπηρέαστα, υποδεχόμενα καθημερινά τουρίστες". Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο οι απεργιακές κινητοποιήσεις επηρεάζουν τους επισκέπτες και τις διακοπές τους, ο πρόεδρος του ΞΕΕ διαβεβαίωσε ότι: "Οι όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνονται, έχουν ως επί το πλείστον επίκεντρο την πρωτεύουσα και δεν επηρεάζουν την τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια".

πηγή: ana-mpa.gr

Μείωση 57,8% στον αριθμό των ταξιδιών των Βούλγαρων πολιτών στην Ελλάδα, τον Μάιο


Μείωση 57,8% σημειώθηκε στον αριθμό των ταξιδιών, που πραγματοποίησαν οι Βούλγαροι πολίτες με προορισμό την Ελλάδα, τον Μάιο του 2010, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τον ίδιο μήνα, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στα ταξίδια με προορισμό την Ιαπωνία (-78,6%). Η Ελλάδα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και ακολουθούν η Σλοβακία (-53,8%), ο Καναδάς (-53,7%), οι ΗΠΑ (-45,4%) και η Ρουμανία.

Αντίθετα, περισσότερα ταξίδια πραγματοποίησαν, το Μάιο του 2010, οι Βούλγαροι πολίτες προς Νορβηγία και Δανία (+13,5%) και (+5,6%), σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Συνολικά, σε ετήσια βάση (Μάιος 2009 - Μάιος 2010) καταγράφηκε μείωση 34,1% στον αριθμό των ταξιδιών των Βούλγαρων πολιτών προς το εξωτερικό.

ΓΕΠΟΕΤ: Ερωτηματικά για τις αποζημιώσεις


Στον αέρα προς ώρας βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης για καταβολή αποζημιώσεων για την κάλυψη του κόστους διαβίωσης και διαμονής σε ξένους τουρίστες οι οποίοι παρέμειναν στην χώρα μας λόγω έκτακτων γεγονότων όπως φυσικές καταστροφές, απεργίες ή αποκλεισμούς λιμανιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διευκρινίσεις από πλευράς πολιτείας για τη μορφή ενίσχυσης των πληγέντων τουριστών γεγονός, που δεν βοηθά την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ενώ ακόμη υπάρχουν ερωτηματικά για το ποια υπηρεσία θα αναλάβει την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

Η ΓΕΠΟΕΤ με επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ζητεί την επίσπευση εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου το οποίο και θεωρεί εξαιρετικά θετικό. Στο πλαίσιο της επιστολής η Ομοσπονδία εκφράζει τους προβληματισμούς της αναφορικά με την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, σχετικά με τους τρόπους υλοποίησης αυτής προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον κλάδο.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται αρχικά η πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει τους τουρίστες για όλες τις υπηρεσίες τις οποίες έχουν προπληρώσει στο πακέτο που έχουν αποκτήσει αλλά δεν έχουν «απολαύσει», άλλως θα στραφούν προς τα ελληνικά τουριστικά γραφεία και τους tour operator τους οποίους αντιπροσωπεύουν, λόγω μη τήρησης των όρων των συμβολαίων-πακέτων όπως είχαν αρχικώς συμφωνηθεί, π.χ. προγραμματισμένες εκδρομές, κρουαζιέρες, επισκέψεις σε μουσεία κτλ.

Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση προς τα τουριστικά γραφεία για το κόστος σίτισης όλων αυτών των τουριστών το οποίο αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου.

Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην αποζημίωση προς τους τουρίστες που ήδη έχει δοθεί, έχει περιληφθεί και το κόστος των δραστηριοτήτων υπό μορφή υπηρεσιών που δεν παρασχέθηκαν από την εταιρία κρουαζιερόπλοιων αφού δεν επετράπη η επιβίβαση των τουριστών και οι οποίες αναγκαστικά διοργανώθηκαν προς απασχόληση-ικανοποίηση των τουριστών από τα τουριστικά γραφεία κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής παραμονής τους στην Ελλάδα. Για παράδειγμα οι τουρίστες οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα λόγω μη αναχώρησης των κρουαζιερόπλοιών τους ξεναγήθηκαν στην Αθήνα με την χρήση τουριστικών λεωφορείων, ξεναγών και συμμετείχαν σε διάφορες εκδρομές με την παροχή γευμάτων καθώς και με διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία αντί στα κρουαζιερόπλοια όπως ήταν το προγραμματισμένο, χωρίς φυσικά οποιαδήποτε επιβάρυνσή τους.

Αλόγιστη αύξηση τιμολογίων

Την ίδια ώρα σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς έκπληξη προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης να επιβάλλει τέλη χρήσης των οικίσκων που εξυπηρετούν το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (ACTTA). Η ΓΕΠΟΕΤ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της προς τη διοίκηση της ΥΠΑ για την επιβολή ενός ακόμη εισπρακτικού μέτρου από την πλευρά της πολιτείας εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα ενώ το πλήρες κόστος ανακατασκευής των οικίσκων που βρίσκονται εκτός του αεροδρομίου καλύφθηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνες του Συνδέσμου, μετά την έναρξη της σαιζόν ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου ζητά την καταβολή του ποσού των 33.600 ευρώ (πλέον χαρτοσήμου) από τον Σύνδεσμο, δηλαδή επιβάλλει χρέωση ύψους 14 ευρώ το τ. μ. Υπογραμμίζεται ότι η εν λόγω απόφαση της ΥΠΑ καταστρατηγεί προηγούμενη συμφωνία βάσει τη οποίας στην περίπτωση που ο Σύνδεσμος θα αναλάμβανε το κόστος ανακατασκευής των οικίσκων τότε -αν ποτέ ζητείτο μίσθωση από την ΥΠΑ (η οποία αδυνατούσε να καλύψει την δαπάνη)- το κόστος δεν θα υπερέβαινε το 1 ευρώ ανά τ. μ. Σημειώνεται τέλος ότι η χρήση των περί ου λόγος οικίσκων δεν είναι εμπορική αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το ελλιπέστατο επίπεδο service του αεροδρομίου για τα εκατομμύρια των πελατών που διακινεί ετησίως.

πηγή: ana-mpa.gr

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Την πολιτική για την ανάπτυξη των αποδράσεων μικρής διάρκειας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως τόνισε οι δράσεις αυτές θα αφορούν την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές που έχουν διεθνή αεροδρόμια στην Ελλάδα. Κεντρικός στόχος είναι η σύνδεση των μνημείων με τις διάφορες δράσεις και φυσικά η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα που αποτελεί πλεονέκτημα της χώρας.

Συγκεκριμένα ο επισκέπτης του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να επισκεφθεί τα μουσεία αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης την Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει με ποδήλατο τη διαδρομή Ακρόπολη - Σούνιο ενώ κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει την πραγματική διαδρομή του μαραθώνιου απολαμβάνοντας το ήπιο κλίμα της περιόδου Οκτωβρίου-Μαΐου. "Δεν κάνουμε ποδηλατικούς αγώνες. Είναι μια εκδρομή, σημείωσε ο κ. Πουσσαίος. Υπάρχουν δεκάδες κλαμπ που είναι ταυτισμένα με το ποδήλατο" σημείωσε. Το υπουργείο ανάφερε ότι σε συνεργασία με την τροχαία θα διατεθεί μια λωρίδα από την Ακρόπολη έως το Σούνιο, ενώ σε πρώτη φάση θα διατεθούν και τα ποδήλατα".

Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε ότι αυτό θα καθιερωθεί κάθε Σαββατοκύριακο ενώ αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν και για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας κλπ. Μάλιστα επισήμανε ότι η εκμετάλλευση του κωπηλατοδρομίου για ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

Στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας τόνισε, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα ετοιμάζει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. " Θέτουμε ουσιαστικά τις βάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο ανάφερε ο κ. Πουσσαίος.

Προς συγχώνευση Κυπριακές Αερογραμμές και Eurocypria


Ενισχύει την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για συγχώνευση των δύο κυπριακών αερομεταφορέων η εμπεριστατωμένη μελέτη του οίκου KPMG, ο οποίος είχε κληθεί πριν από μερικές εβδομάδες να διερευνήσει τα οφέλη από την πράξη αυτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Πολίτη», με βάση τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών, ότι δηλαδή εάν η μελέτη βιωσιμότητας καταδείξει πως η συγχώνευση Κυπριακών Αερογραμμών και Eurocypria θα είναι συμφέρουσα για το φορολογούμενο – «θα πρέπει να μεριμνήσουμε να πείσουμε και την Ε.Ε. ότι θα πρέπει να μας το επιτρέψει» – η έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάληξης του εγχειρήματος, οι δύο αερομεταφορείς θα προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασίες αφού τα περιθώρια βιωσιμότητάς τους στενεύουν επικίνδυνα. Οι τάσεις προδιαγράφουν την κακή οικονομική πορεία και για φέτος.

Η Eurocypria υπολογίζει ότι θα έρθει περίπου στα ίσα της (αφού ενισχύθηκε με κεφάλαιο 35 εκατ. ευρώ για να πληρώσει χρέη της), ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές υπολογίζουν ζημιές 5 εκατ. ευρώ (έναντι 3,3 εκατ. πέρσι).

πηγή: ana-mpa.gr

Σιγκαπούρη: Αύξηση κατά 30,3% του τουριστικού ρεύματος


Οι αφίξεις τουριστών στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν κατά 30,3% στο δωδεκάμηνο από το Μάιο του 2009 ως το Μάιο του 2010 και όπως επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού είναι ο έκτος συνεχόμενος μήνας που καταγράφεται αύξηση στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα αυτή. Συνολικά 946.000 περισσότεροι τουρίστες από πέρυσι επισκέφθηκαν στο 12μηνο αυτό τη Σιγκαπούρη.

Τα έσοδα από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν κατά 45,2% τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και έφθασαν τα 164 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης, ή 105,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η πληρότητα στα καταλύμματα ήταν το Μάιο στο 85%, μία αύξηση 17,1%, σε σχέση με πέρυσι το Μάιο.

Ο τουρισμός στη Σιγκαπούρη των περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων επλήγη από την παγκόσμια ύφεση, αλλά εφέτος ενισχύθηκε σημαντικά μετά το άνοιγμα δύο casino-resort πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

πηγή: ana-mpa.gr

2ο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα στα Τρίκαλα


Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθέτησε ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου και το Αντάμωμα Θεσσαλών. Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν διαφορετικό, κάθε φορά, Δήμο της Θεσσαλίας.

Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το δεύτερο συνέδριο-αντάμωμα, να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 20 Αυγούστου. Σε συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Διαμαντής Γκίκας με το Νομάρχη Τρικάλων, Ηλία Βλαχογιάννη και με το Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ., Μιχάλη Ταμήλο, συμφωνήθηκε η διοργάνωση του δευτέρου Παγκόσμιου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος, στο φιλόξενο Δήμο Τρικκαίων, την πατρίδα του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ».

Η πολιτιστική εκδήλωση των Θεσσαλών από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει το πρωί με συνέδριο στο Μύλο Ματσόπουλου, με εισηγήσεις από μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων και θα κλείσει πανηγυρικά, το βράδυ της ίδιας μέρας, με «Καραγκούνικο Γάμο», μία αναπαράσταση των εθίμων μας, από το Λαογραφικό Σύλλογο «ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ», στο ανοιχτό θέατρο, στο Φρούριο των Τρικάλων.

Η οργανωτική επιτροπή του δευτέρου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος αποτελείται από τους: Διαμαντή Γκίκα (Νυρεμβέργη Γερμανίας), Γεώργιο Πορνάρα (Τορόντο Καναδά), την κ. Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη (Αθήνα) και Αντώνιο Παπαμιχαήλ (Τρίκαλα).

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλονικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας. Μεριμνά, επίσης, για την προώθηση της στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία, τη στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.

πηγή: ana-mpa.gr

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Βουλγαρίας - Ρουμανίας


Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, επένδυση ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιήσει η εταιρία InterAgro, ιδιοκτησίας του Ρουμάνου ‘Ιοαν Νικολάε, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΒΤΑ".

Τα δρομολόγια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, κατά μήκος του Δούναβη, θα εκτελούνται με φέρι μποτ.

Η επένδυση προβλέπει- μεταξύ άλλων- τη δημιουργία λιμενικών υποδομών στη βουλγαρική πόλη Σβίστοφ, το δημοτικό συμβούλιο της οποίας, έδωσε, ήδη, άδεια στον Ρουμάνο επιχειρηματία για την κατασκευή των υποδομών.

πηγή: ana-mpa.gr

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ: -10% ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ



Σήμερα 27/06 εορταζει ο Άγιος Σαμψών ο Ξενοδόχος


Ο Άγιος Σαμψών, γεννήθηκε στη Ρώμη από πλουσίους αλλά ευσεβείς και ενάρετους γονείς. Ευφυής καθως ηταν, σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ιατρική την οποια εξασκησε όχι ως επικερδές επάγγελμα αλλά για καθαρά φιλανθρωπικούς και ευεργετικούς σκοπούς.

Προσέτρεχε χωρίς διακρίσεις σε οποιονδήποτε είχε την ανάγκη του βοηθώντας τον, παρηγορώντας τον και στηρίζοντάς τον στην πίστη. Όταν πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε την μεγάλη περιουσία την οποία κληρονόμησε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

Η φήμη του, η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε προσέλκυσε την εύνοια και αυτού του μεγάλου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Κάποτε ο Ιουστινιανός προσβλήθηκε από βαρεία ασθένεια και ζήτησε τη βοήθεια του Αγίου που τον θεραπευσε. Εκείνος θέλοντας να τον ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο, έκτισε ένα νοσοκομείο το οποίο γρήγορα αναδείχθηκε σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου κατέφευγαν οι άποροι και οι αδύναμοι για να θεραπευθούν και να εύρουν παρηγοριά και στήριγμα.

Η σημερινη ημέρα εορταστηκε φέτος στην Μεσσηνία σε δύο εκκλησίες (οι μοναδικές στην Ελλάδα προς τιμη Του). Και οι δύο βρισκονται σε προαύλιο χώρο ξενοδοχείων.

Η μία (απο το 2006) στο Apollo Resort Art hοtel (http://www.apollo-hotel.gr/)  στην Κυπαρισσια και η άλλη στο Costa Navarino (http://www.costanavarino.gr/)  στο Ρωμανο (απο φετος).

Τριήμερο εκδηλώσεων για Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Στην θέση της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας επανεξελέγη πριν ένα μήνα περίπου η Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία μιλά στην “Ε“ για τους στόχους που τίθενται για το μέλλον. Κυρίαρχος φαίνεται να είναι η προβολή της περιοχής αλλά και η κατά το δυνατόν βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχονται προς τους επισκέπτες. Η κ. Χριστοδούλου ανακοινώνει επίσης το σχεδιασμό για τη διεξαγωγή ενός τριήμερου εκδηλώσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη αρχίζει, είναι επιφυλακτική, σημειώνοντας ότι τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα αλλά δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε και απαισιόδοξα. Τονίζει μάλιστα ότι επαγγελματίες με σύγχρονες προδιαγραφές και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών δεν θα βγουν χαμένοι σε βάθος χρόνου. Για τους στόχους της Ενωσης η πρόεδρος σημείωσε:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Αυτό θα με κάνει να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο και ελπίζω να μην τους απογοητεύσω. Ο βασικός στόχος που είχαμε και έχουμε είναι η προβολή του τόπου μας. Πριν δυο εβδομάδες καλέσαμε την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα“ και καλύψαμε τρία θέματα τα οποία προβλήθηκαν ήδη από την εκπομπή. Αυτά ήταν: Η Ανω Πόλη Κυπαρισσίας και η ιστορία της, ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς και το φαράγγι με τους σταλακτίτες που βρίσκεται εκεί, η νήσος Πρώτη με την Μαραθούπολη.

Το τηλεοπτικό συνεργείο έφυγε από την περιοχή κατενθουσιασμένο από τις ομορφιές και την φιλοξενία μας κάτι που φάνηκε άλλωστε και από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Στο προσεχές μέλλον θα ξανακαλέσουμε την εκπομπή όπως είχαμε άλλωστε κάνει και στο παρελθόν, προκειμένου να προβάλουμε και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της Τριφυλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά μας προκειμένου ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Αυτοί είναι η αρχαιολόγος και έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ.Αραπογιάννη, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μυραίων και Αλιμακαίων “Η Περιστεριά“, ο δικηγόρος Ηλίας Γιαννόπουλος από την Κυπαρισσία, ο Γιάννης Τεριζάκης ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους στη Μαραθούπολη, ο Γιάννης Αργύρης εκπαιδευτής καταδύσεων στη Μαραθούπολη και βέβαια ο Νίκος Θαλασσινός (ψαροταβέρνα “Ο Αργύρης“ στη Μαραθούπολη) για το λουκούλλειο γεύμα που μας ετοίμασε.

Επίσης στα άμεσα σχέδιά μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις της Τριφυλίας, όπως έχουμε κάνει ευθύς εξαρχής με την δημιουργία της Ενωσης. Θα φέρω στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη γενική συνέλευση πρόταση να θεσμοθετηθεί και να εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που είναι στις 27 Σεπτεμβρίου: να γίνεται στην περιοχή της Τριφυλίας ένα τριήμερο εκδηλώσεων που θα συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι και που θα έχει ως περιεχόμενο, γευσιγνωσία, οινοποσία, παραδοσιακά συγκροτήματα κ.λπ. Ακόμη είμαστε στις σκέψεις, αλλά πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δρομολογηθεί και θα οργανωθεί. Θα κληθούν να συμμετάσχουν οι δήμοι αλλά και οι κατά τόπους σύλλογοι.

ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


Ξεκίνησε η συνεργασία μεταξύ της εταιρίας Cityweb (http://www.cityweb.gr/) με το xenodoxia.blogspot.com στην δημιουργία και υποστήριξη ενός πακέτου προβολής των ξενοδοχείων σε sites κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook, Twitter, Flickr, Blogs, youtube και πολλά ακόμα.

Το Hotel Social Media package που έχει δημιουργηθεί καλύπτει τις ανάγκες των ξενοδοχειακών μονάδων στο νευραλγικό τομέα των SOCIAL MEDIA. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα Social Media στα επόμενα 3 χρόνια θα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής δραστηριότητα.

Η προώθηση της ξενοδοχειακή σας μονάδας στα Social Media είναι απαραίτητη και θεωρείται η εξέλιξη στο marketing. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να αντιληφθεί την δύναμη ενός page στο Facebook με 5.000 fans ή δημοσεύσεις και αναργήσεις σε blogs τουρισμού ή παρουσία σε sites όπως το flickr και το panoramio με φωτογραφίες ή δημιουργία ενός video που έχει αναρτηθεί στο youtube.

Η εξάπλωση του internet και στην Ελλάδα αλλά κυρώς στο εξωτερικό έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να έχει γίνει πλέον αναγκαία η αξιοποίηση των δυνατοτήτων προώθησης που προσφέρουν τα social media .


BASIC ΠΑΚΕΤΟ
Μόνο με 150€ για ένα ολόκληρο χρόνο αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε - προωθήσουμε την δική σας σελίδα (page) στο Facebook. Μηνιαίες ανανεώσεις.


EXECUTIVE ΠΑΚΕΤΟ
Μόνο με 300€ για ένα ολόκληρο χρόνο αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε - προωθήσουμε την δική σας σελίδα (page-group) στο Facebook. Επιπλέον θα υπάρχει link μόνιμο προς την σελίδα του ξενοδοχείου στο xenodoxia.blogspot.com. 15νθήμερες ανανεώσεις.


SUPERIOR ΠΑΚΕΤΟ
Με 600€ για ένα ολόκληρο χρόνο αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε - προωθήσουμε την δική σας σελίδα (page-group) στο Facebook, στο Twitter και στο Flickr. Επιπλέον θα υπάρχει link μόνιμο προς την σελίδα του ξενοδοχείου στο xenodoxia.blogspot.com. Εβδομαδιαίες ανανεώσεις.

GURU ΠΑΚΕΤΟ

Στείλτε μας περισσότερες πληροφορίες για την ξενοδοχειακή σας μονάδας και θα σας ετοιμάσουμε ένα πακέτο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας (sales@cityweb.gr).


 

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο sales@cityweb.gr με subject SOCIAL MEDIA.

Ο μοναδικός «θησαυρός» της πλούσιας βυζαντινής βιβλιοθήκης της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου

Έναν μοναδικό θησαυρό χειρογράφων από περγαμηνή και χαρτί, όπως και σπουδαίες βιβλιοθήκες αρχετύπων και παλαιτύπων βιβλίων, από την εμφάνιση της τυπογραφίας μέχρι σήμερα, διατηρεί η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο βιβλιοδέτης- συντηρητής βιβλίων, Στέφανος Κολοβούρης, στο Γ' Ιστορικό Συνέδριο Καλαμπάκας, εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των χειρόγραφων κωδίκων της Μονής, των αυτοκρατορικών και άλλων εγγράφων, των αρχετύπων και παλαιτύπων βιβλίων της, καθώς και η πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία του περιεχομένου τους. Πρόκειται για κώδικες, σε μικρογράμματη ελληνική γραφή, σε διαφόρους τύπους, στρογγυλόσχημης ή άλλης μορφής, από τον 9° έως και τους 18° και 19° αιώνες.

Ιστορημένοι οι περισσότεροι, με έγχρωμες μικρογραφίες, αποτελούν έργα εξαιρετικά ως προς τα θέματα και την αισθητική τους αξία, αντικατοπτρίζοντας την ιστορία της Μονής και την ιερότητα και προσφορά του χώρου των Αγίων Μετεώρων.

Όπως αναφέρει ο κ. Κολοβούρης, τα χειρόγραφα τής Μονής του Μεγάλου Μετεώρου, 646 τον αριθμό, καλύπτουν χρονικό διάστημα από τον 9° έως τον 20° αιώνα. Ως προς το περιεχόμενό τους διακρίνονται σε Άγιες Γραφές (Παλαιά και Καινή Διαθήκη), Θεολογικά, Λειτουργικά, Μαρτυρολόγια, Νομοκανονικά, Γραμματικά, Τυπικά, Κατάστιχα, κλασσικά κείμενα Ελλήνων συγγραφέων, λεξικογραφικά, ιατρικά, φυσιογνωστικά, αστρονομικά, μουσικά, χρονογραφικά κ.ά.

Hit360.com: Τουριστικός οδηγός


Ένας πολυ καλά ενημερωμένος οδηγός για τον τουρισμό και την διασκέδαση. Βρείτε τα πάντα για τις διακοπές σας εύκολα και γρήγορα!

Μπορείτε να αναζητήσετε και να ενημερωθείτε για τον προορισμό σας, για την διαμονή σας, για την μεταφορά, την διασκέδαση, το φαγητό, τις δραστηριότητες, και τα καταστήματα! Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα οικονομικά πακέτα ή να δείτε όλα τα Τουριστικά γραφεία.

Για τους λάτρεις του κρασιού υπάρχει ειδική κατηγορία για να ανακαλύψουν νέες ποικιλίες κρασιού και νέα στέκια!

Τέλος μπορείτε να δείτε τις προτάσεις του hit360, να χρησιμοποιήσετε τα βοηθήματά του (συμβουλές, διαφορά ώρας, μετατροπή νομισμάτων κλπ), να ενημερωθείτε για τον καιρό και πολλά άλλα!

Οργανωθείτε και ταξιδέψτε έξυπνα!

http://www.hit360.com/
Related Posts with Thumbnails