AdSenseBanner

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κάηκε μεγάλο μέρος του φοινικοδάσους Πρέβελης


Τραγικές είναι οι συνέπειες στο οικοσύστημα από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στα νότια του νομού Ρεθύμνης. Από τις φλόγες καταστράφηκε μεγάλο μέρος του φοινικοδάσους της Πρέβελης, ενώ οι φλόγες απείλησαν και το ιστορικό μοναστήρι. Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας εκκενώθηκαν ξενοδοχεία κοντά στην περιοχή Ροδάκινο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας, ενώ σβήστηκαν οι φωτιές στο Κουτσουνάρι και τα Ακούμια.
Καθηλωμένα λόγω των ισχυρών ανέμων τα εναέρια μέσα
Η φωτιά στο Ροδάκινο του Δήμου Φοίνικα, εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Αρχικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου αλλά η αντιμετώπιση της ήταν αρκετά δύσκολη.

Λίγη ώρα αργότερα στις 23.30, μία νέα εστία ξεκίνησε στην Ακουμιανή - Γιαλιά του δήμου Λάμπης στα Ακούμια ενώ στις 5.40 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Γιανιού - Πρέβελη του Δήμου Φοίνικα.

Το πιο δύσκολο πύρινο μέτωπο αφορά στην Πρέβελη, η οποία αποτελεί προστατευμένη περιοχή με το μοναδικού κάλους φοινικόδασος, το οποίο έχει σε μεγάλο μέρος αποτεφρωθεί από την πυρκαγιά.

Δείτε φωτογραφίε από το δάσος πριν μερικές ημέρες:



πηγή: ert.gr

1 σχόλιο:

  1. Είναι λυπηρό να βλέπεις να χάνεται το ιδιαίτερης ομορφιάς φοινικόδασος του Κουρταλιώτη ποταμού. Κρίμα, χάνουμε ως χώρα, με ταχύ ρυθμό, φυσικές ομορφιές για τις οποίες δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επανακάμψουν. Έλεος ορέ πατριώτες, δε θ’ ακούσουμε και κάτι ελπιδοφόρο γι’ αυτή τη χώρα; Κάτι που να μας εμπνεύσει και να μας ανεβάσει τη διάθεση για συμμετοχή και δράση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails