AdSenseBanner

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο Αστήρ Βουλιαγμένης με σημαία Λιβύης;


Φαίνεται ότι αποδίδουν γερό καρπό οι προσωπικές προσπάθειες της οικονομικής διπλωματίας του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προς τον Λίβυο ηγέτη Μ. Καντάφι.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr από τη διεθνή επιχειρηματική αγορά (που δεν τις διασταυρώσαμε ακόμη επισήμως) είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με επενδυτικό όμιλο της Λιβύης (συγγενικά συνδεδεμένο και με τον ίδιο τον Καντάφι) για την εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστήρ Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για εξέλιξη συζητήσεων μιας και το όλο θέμα τέθηκε ως Λιβυκή επενδυτική πρόταση για την Ελλάδα κατά τη συνάντηση Παπανδρέου – Καντάφι στη Λιβυκή πρωτεύουσα στην προ μηνών επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση δεν περιορίζεται μόνο στην εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Βουλιαγμένης, αλλά συνδέεται και με άλλες πλευρές με επίκεντρο τον τουρισμό από την μία πλευρά και το φυσικό αέριο από την άλλη.

Άγνωστο ασφαλώς είναι (αυτή την στιγμή τουλάχιστον) που μπορεί να καταλήξουν οι συζητήσεις αλλά θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι η προσωπική βούληση του κ. Παπανδρέου είναι να ολοκληρωθεί η σχετική συμφωνία.

Κορυφαία πηγή της Εθνικής Τράπεζας (ελέγχει το 88,35% της Αστήρ Παλάς), επισημαίνει κατηγορηματικά πάντως ότι η τράπεζα δεν βρίσκεται σε κανενός είδους διαπραγμάτευση ή συζήτηση που αφορούν την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Οι πληροφορίες του Capital.gr επιβεβαιώνουν όντως το γεγονός ότι οι όποιες συζητήσεις δεν γίνονται σε επίπεδο Εθνικής Τραπέζης και των ενδιαφερομένων κεφαλαιούχων της Λιβύης. Όμως συζητήσεις έχουν γίνει και συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο (μιας και ξεκίνησαν σε πολιτικό επίπεδο στη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον ηγέτη της Λιβύης).

πηγή: capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Εάν είναι να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ξεπουλώντας ότι δημόσιο έχει απομείνει, τότε ο ελληνικός λαός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να τους ανταμείψει πολύ γενναιόδωρα για την προσφορά τους και την ευαισθησία τους. Αλλά γιατί να περιμένουμε μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές; Οσονούπω θα έχουμε Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές, όπου ο κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να υπενθυμίσει σ’ όλους τους κατά καιρούς καταστροφείς αυτού του τόπου ότι είναι καιρός πλέον να πάνε στα σπίτια τους. Η εκ των υστέρων διαμαρτυρία των ψηφοφόρων έχει αποδειχθεί ως η μεγαλύτερη βλακεία, με αποτέλεσμα την προσθήκη επιπλέον δεινών αλλά και τον αφελληνισμό της χώρας. Όταν λοιπόν φτάσουμε στην κάλπη έχει σημασία να μη σκεφτούμε το γνωστό «ας τους δώσω και πάλι μία ευκαιρία», θα είναι μέγα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails