AdSenseBanner

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Τα ταξί του Λονδίνου με τους φιλικούς οδηγούς που πάντα ξέρουν τις διαδρομές και τους προορισμούς θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, σύμφωνα με ετήσια δημοσκόπηση.

Τα λονδρέζικα ταξί, αν και είναι τα πιο ακριβά, εξακολουθούν για τρίτη χρονιά να κερδίζουν την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες συγκεντρώνοντας ποσοστό 59%. Οι οδηγοί τους ψηφίστηκαν ως οι πιο φιλικοί και αυτοί με τις περισσότερες γνώσεις.

Τα ταξί της Νέας Υόρκης έρχονται δεύτερα με ποσοστό 27%, δέκα ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες απ'ότι την προηγούμενη χρονία. Βέβαια οι οδηγοί ταξί του Μανχάταν θεωρούνται μαζί με αυτούς του Παρισιού ως οι πιο αγενείς. Οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι στη Νέα Υόρκη υπάρχουν τα περισσότερα ταξί.

Τα ταξί στη Ρώμη ψηφίστηκαν ως αυτά με τους χειρότερους οδηγούς.

Οι μετακινήσεις με ταξί είναι μια από τις πρώτες εμπειρίες που ζουν οι ταξιδιώτες όταν φτάνουν σε μια ξένη πόλη.

Οι κατηγορίες στις οποίες βασίστηκε η δημοσκόπηση είναι η καθαριότητα, το κόστος, η ποιότητα οδήγησης, η γνώση των δρόμων, η φιλικότητα, η ασφάλεια και το πόσο εύκολα βρίσκει κανείς ταξί στις συγκεκριμένες πόλεις.

Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται τα ταξί του Τόκιο, του Βερολίνου και της Μπανγκόκ.

Τα ταξί της Μαδρίτης βρίσκονται στην έκτη θέση και ακολουθούν αυτά τις Κοπεγχάγης, του Δουβλίνου, της Φρανκφούρτης, του Παρισιού και τελευταία του Σίδνεϊ.

Η έρευνα έγινε για το hotels.com σε 1.900 ταξιδιώτες από τις 11 ως τις 28 Μαΐου.

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Είναι καιρός και οι Έλληνες ταξιτζήδες να παραδειγματιστούν και να αναβαθμιστούν. Ας μην περιμένουν να έλθει το αναμενόμενο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ας κάνουν τη λεγόμενη κίνηση «ματ» και ας ξαφνιάσουν τους σχεδιαστές των νομοσχεδίων με τη δική τους πρωτοβουλία, δηλαδή την ίδρυση ενός ενιαίου φορέα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με ταξί αντάξια εκείνων του Λονδίνου, του Τόκιο, του Βερολίνου ή έστω της Μπανγκόκ.

    Dear taxi drivers, think about it before it’s too late!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails