AdSenseBanner

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Μύκονος: Ο ακριβότερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης


Μπορεί η χώρα μας να περνά τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και να υπάρχει πτώση κατά 10% μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι στα τουριστικά καταλύματα, ωστόσο ένα ελληνικό νησί εξακολουθεί να είναι το ακριβότερο της Ευρώπης με τη μέση τιμή του δωματίου να έχει φτάσει τα 243 ευρώ. Ποιο είναι αυτό το νησί; Μα φυσικά η Μύκονος, που φαίνεται ότι δεν γνωρίζει κρίση.

Σε μια περίοδο που οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν απώλειες εισπράξεων από 9% ως 15% εξαιτίας των μειώσεων στις τιμές των ξενοδοχείων αλλά και των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, η Μύκονος αναδεικνύεται στον ακριβότερο προορισμό της Ευρώπης για τον φετινό Αύγουστο. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το «Βήμα» που έκανε πρωτοσέλιδο το συγκεκριμένο θέμα, το νησί των ανέμων είναι ένας από τους ελάχιστους πανευρωπαϊκώς που παρουσιάζουν αύξηση στις τιμές σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, έστω και αν αυτή περιορίζεται στο 2%.

Σύμφωνα με τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών της Trivagoπ ου αντανακλά τις τιμές της διαδικτυακής ξενοδοχειακής αγοράς μέσα από 53 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνοντας τον μέσο όρο σε πόλεις, περιοχές και χώρες, η Μύκονος είναι στην κορυφή. Δεύτερο ακριβότερο νησί είναι το γερμανικό Ζιλτ, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 215 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, ίδια τιμή δηλαδή με το δημοφιλές ιταλικό Κάπρι, ενώ επόμενη ακριβότερη περιοχή στην Ευρώπη εμφανίζεται το Εδιμβούργο με μέσο όρο τα 214 ευρώ.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά και λοιπές περιοχές της χώρας, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη Μύκονο, δεύτερη έρχεται η Σαντορίνη με 177 ευρώ. Στη Νάξο τα δωμάτια στοιχίζουν 103 ευρώ, στην Κω ο μέσος όρος τιμών είναι στα 95 ευρώ, όπως και στα Χανιά, ενώ ακριβότερα είναι τα τουριστικά καταλύματα στις άλλες πόλεις της Κρήτης με τις τιμές να φτάνουν τα 125 ευρώ το δίκλινο στο Ρέθυμνο και 114 ευρώ το σωμάτιο στο Ηράκλειο.

Όσο για τις τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη; Οι τιμές στα δημοφιλή Κανάρια Νησιά κυμαίνονται στα 99 ευρώ ενώ ειδικά στην Τενερίφη ανεβαίνει στα 103 ευρώ. Στη Μαγιόρκα το κάθε δίκλινο κοστίζει 135 ευρώ και στην Ίμπιζα 146. Όσο για τα δημοφιλή ιταλικά νησιά, το ακριβότερο είναι το Κάπρι με 215 ευρώ, όπως επισημάνθηκε, ενώ στην Σαρδηνία οι τιμές πέφτουν στα 185 ευρώ. Τέλος, ο μέσος όρος στην Κύπρο είναι στα 134 ευρώ αλλά οι τιμές διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή με πιο ακριβή την Πάφο στα 168 ευρώ.

πηγή: mandata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails