AdSenseBanner

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Άδικη απόρριψη αιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ασφαλιστικών Εισφορών του ΟΑΕΔ.


Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας καλείται από τον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. να δώσει λύση στην άδικη απόρριψη πολλών αιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών λόγω καταβολής των οφειλομένων εισφορών στο ΙΚΑ. Συγκεκριμένα το θέμα αναπτύσσεται στο Διοικητή ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε το Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ασφαλιστικών Εισφορών του ΟΑΕΔ είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης στον ξενοδοχειακό κλάδο και γι’ αυτό το λόγο μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων έχει καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής για το χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαΐου ή Μαΐου - Οκτωβρίου 2010.

Σε έγγραφό μας , που σας είχαμε αποστείλει στις 23 Ιουνίου 2010, μετά από μεγάλη ανησυχία μελών μας για την εφαρμογή στην πράξη του προγράμματος, επισημαίναμε την έλλειψη κατευθυντηρίων οδηγιών προς τις υπηρεσίες του ΙΚΑ σχετικά με την τακτοποίηση των εισφορών του Απριλίου και του Μαΐου, καθώς και για άλλα θέματα.

Επειδή λοιπόν καθυστερούσε η ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, πολλά μέλη μας κατέβαλαν, ως όφειλαν, τις ασφαλιστικές εισφορές του Απριλίου και του Μαΐου εμπροθέσμως, φοβούμενοι την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους του ΙΚΑ.

Η συνέπεια όμως αυτών των επιχειρήσεων κατέληξε σε βάρος τους, γιατί, μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου από τον ΟΑΕΔ, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους λόγω καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ. Εξάλλου σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες να καταβάλουν τις εισφορές, αφού ό έλεγχος από τα αρμόδια όργανα του ΟΑΕΔ για την έγκριση της ένταξης πραγματοποιήθηκε σε πολλά μέρη στις αρχές του Ιουλίου.

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για θέμα ουσίας, αλλά καθαρά διαδικαστικό μεταξύ ΟΑΕΔ και ΙΚΑ και δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα εκ μέρους των μελών μας, παρακαλούμε πολύ να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις επιδότησης που απορρίφθηκαν γ’ αυτό το λόγο, ώστε να αποφευχθούν οι ενστάσεις, οι προσφυγές και γενικά οι τριβές και η ταλαιπωρία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μεσούσης μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου για ένα απλό θέμα συνεννόησης μεταξύ δύο δημοσίων υπηρεσιών.

Προτείνουμε επομένως να γίνει συμψηφισμός των οφειλομένων από τον ΟΑΕΔ για το διάστημα Απριλίου-Μαΐου με τις ασφαλιστικές εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλουν οι εν λόγω ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο ΙΚΑ τους επόμενους μήνες».

site: grhotels.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails