AdSenseBanner

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο δρόμος προς το τέλος του ελληνικού τουρισμού


Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών & Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με θέμα την ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών διαμονής στην υψηλή κατηγορία ΦΠΑ.

Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

"Κύριε Υπουργέ,

Η πιθανότητα μετάταξης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των τουριστικών μεταφορών στην υψηλή κατηγορία ΦΠΑ, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ σας προβληματίζει σοβαρά, διότι σωστά σκεπτόμενος αναγνωρίζετε ότι ο ανταγωνισμός του Ελληνικού τουρισμού αυτομάτως θα επηρεασθεί αρνητικότατα.

Διαφεύγει όμως της προσοχής σας ότι ανταγωνισμός υπάρχει όταν υπάρχουν τουλάχιστον 2 προϊόντα και στην περίπτωσή μας είναι βέβαιο ότι η πλειονότητα των Ελληνικών ξενοδοχείων και των μεταφορικών εταιρειών (βασικοί συντελεστές του τουριστικού πακέτου), δηλαδή το ένα προϊόν προς σύγκριση, θα προτιμήσει να μην υπάρξει, παραμένοντας κλειστό - ανενεργό, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί για το έτος 2011 να απορροφήσει την τεράστια αύξηση αυτή του ΦΠΑ. Τα συμβόλαια συνεργασίας με τους οργανωτές ταξιδίων του εξωτερικού για την επόμενη χρονιά, όπως γίνεται κάθε χρόνο, έχουν ήδη υπογραφεί και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει οι πωλήσεις για το 2011. Είναι βέβαιο ότι κανείς οργανωτής ταξιδίων έχει τη δυνατότητα να δεχθεί οιανδήποτε αύξηση σΆαυτή τη χρονική στιγμή.

Για τους γνωρίζοντες πως κινείται η αγορά, δηλαδή με τις συνεχείς προσφορές και μειώσεις τιμών, ούτε για το μέλλον θα είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτές αυξήσεις της τάξεως του 10-15%. Aρα οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια σε μειώσεις προγραμμάτων και εγκατάλειψη του προορισμού Ελλάδα, λόγω του ότι εμείς οι ίδιοι, θα έχουμε θέσει τον εαυτό μας εκτός ανταγωνισμού και κανείς οργανωτής ταξιδιών εξωτερικού δεν θα αναλαμβάνει το ρίσκο να προγραμματίσει-αγοράσει πτήσεις προς ένα προορισμό που θα είναι εκτός αγοράς.

Η υπογραφή σας στην μετάταξη αυτή, θα είναι η ταφόπλακα του ελληνικού τουρισμού".

1 σχόλιο:

  1. Και μετά φωνάζουν οι κυβερνώντες αυτού του δύσμοιρου τόπου ότι δεν εισρέουν έσοδα στον κρατικό κορβανά. Η πολιτική τής διαρκούς αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες θα βάλει ταφόπλακα στις μικρομεσαίες, ίσως και σε μεγάλες, επιχειρήσεις και θα έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Πότε θα καταλάβουν επιτέλους οι κυβερνητικοί λογιστικοί ανεγκέφαλοι ότι, ο φαύλος κύκλος των αυξήσεων σε ΦΠΑ, φορολογία, τιμών προϊόντων, και από την άλλη των μειώσεων/περικοπών μισθών και συντάξεων, αλλά και η αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, θα οδηγήσει την Ελληνική οικονομία στην πλήρη καταστροφή; Μήπως τελικά αυτό επιδιώκουν τόσους μήνες τώρα; Κάνουν όλες αυτές τις δήθεν προσπάθειες σωτηρίας της χώρας για να μην τους κατηγορήσουμε ότι δεν αγωνίστηκαν για το καλό μας; Τελικά μάς έχουν μπερδέψει εντελώς, και προσπαθούμε μέσω διάφορων σεναρίων-υποθέσεων να προσεγγίσουμε την αλήθεια για το τι δηλαδή πραγματικά συμβαίνει. Ας λυπηθούν επιτέλους τις κατηγορίες εκείνες του ελληνικού λαού που αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, δεν αντέχουν άλλο αυτό το παιχνίδι της αβεβαιότητας και των επανειλημμένων σκοτσέζικων ντους. Ας πουν την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι, ή ας καλέσουν σε βοήθεια ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ευαισθησία, ώστε να βρεθεί η πρέπουσα λύση στο πρόβλημα, ας μην καθυστερήσουν άλλο και ας μην παίζουν με τον πόνο μας. Ας διαπραγματευτούν την εκτέλεση του μνημονίου σε βάθος 6ετίας αντί 3ετίας. Μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό, ήμαρτον πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails