AdSenseBanner

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Βουλγαρία: Αυξημένος αριθμός επισκεπτών από το Ισραήλ


Αυξημένος είναι ο αριθμός των επισκεπτών σε βουλγαρικά θέρετρα τη φετινή, καλοκαιρινή περίοδο, από το Ισραήλ, αλλά και "παραδοσιακές" αγορές, όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Πολωνία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες της βουλγαρικής αγοράς.

Εξίσου σημαντική ήταν και η προσέλευση επισκεπτών από τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, δήλωσε η επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων του Νέσεμπαρ, Ελένα Ιβάνοβα. Όπως είπε, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία "αγγίζει" το 100% και μέχρι το τέλος του Αυγούστου δεν υπάρχει κανένα άδειο δωμάτιο.

Αναφερόμενη στις προτιμήσεις των Βούλγαρων πολιτών, η κ. Ιβάνοβα δήλωσε πως επιλέγουν "πακέτα" με διαμονή πέντε ή επτά ημερών, ενώ οι επισκέπτες από το εξωτερικό "πακέτα" δέκα ημερών.

Από την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, μόνο στο Νέσεμπαρ, καταγράφηκαν τουλάχιστον 160.000 αφίξεις επισκεπτών, πρόσθεσε η κ. Ιβάνοβα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails