AdSenseBanner

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις


Εκτεταμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές διενήργησαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, για τον εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων, το διάστημα από 1η Ιουνίου ως 31 Ιουλίου, σε καταστήματα εστίασης, κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τους εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας με στόχο την αποτροπή παραβατικών φαινομένων και απόκρυψης φορολογητέου εισοδήματος, αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με απώτερο σκοπό την εμπέδωση της Δικαιοσύνης σε όλους τους φορολογούμενους.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails