AdSenseBanner

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Κλείνουν 7 γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό


Την αναστολή λειτουργίας επτά Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας στο εξωτερικό αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Ενημέρωσης σε εφαρμογή των σχετικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τα γραφεία που βρίσκονται σε Λισσαβόνα, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη, Πράγα, Ζάγκρεμπ, Βοστώνη και Λος Άντζελες, το έργο των οποίων θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, όπως και από την Κεντρική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι από την αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων αυτών προκύπτει συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.475.000 ευρώ (λειτουργικά έξοδα και μισθοί απασχολούμενου προσωπικού).

Παράλληλα αποφασίσθηκε σημαντική μείωση του προσωπικού που ήταν τοποθετημένο σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό (186 άτομα το Σεπτέμβριο 2009) κατά 82 άτομα. Με την απόφαση αυτή μείωσης του προσωπικού κατά 44% προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση 4.900.000 ευρώ. Επίσης από την ένταξη 17 Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας σε κτίρια των ελληνικών Πρεσβειών που πραγματοποιείται σταδιακά, θα προκύψει από το 2011 ετήσια εξοικονόμηση ενοικίων ύψους 388.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται με τον εξορθολογισμό της στελέχωσης των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας, την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας τους, την ενίσχυση του ρόλου της Κεντρικής Υπηρεσίας, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του μεταφραστικού και συντακτικού έργου με τα οποία ήταν επιφορτισμένα τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας και την επικέντρωση της δραστηριότητάς τους κυρίως σε επαφές με τους εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ, με άλλους διαμορφωτές κοινής γνώμης, Δεξαμενές Σκέψης και με τα ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης, επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη λειτουργία των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό και η ουσιαστικότερη συμβολή τους στη διαμόρφωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Επίσης η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας θα προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, για την αντικειμενικοποίηση της διαδικασίας στελέχωσης των Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας στο εξωτερικό.

Από τον Νοέμβριο 2010 θα λειτουργούν πλέον 34 Γραφεία Τύπου & Επικοινωνίας με 104 στελέχη. Από τα Γραφεία αυτά 18 συστεγάζονται ήδη στις ελληνικές Πρεσβείες, ενώ άλλα 14 θα συστεγαστούν στο άμεσο μέλλον.

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails