AdSenseBanner

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

«Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010», 21-28 Αυγούστου, στο Βόρειο Αιγαίο


Ανοίγει πανιά η «Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010» (Aegean Regatta) την εβδομάδα 21-28 Αυγούστου στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει σπάσει ήδη κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

Το μοναδικό και πρωτότυπο ταξίδι στο Αιγαίο της Aegean Regatta άρχισε το 2001 με πρωτοβουλία του υπουργείου Αιγαίου και του τότε υπουργού Αιγαίου και σημερινού υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή κατέστη σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός πρώτης γραμμής όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου και για το λόγο αυτό την αγκάλιασαν οι νησιωτικές κοινωνίες, οι ελληνικές αλλά και οι ξένες αθλητικές αποστολές, καθιστώντας την παράλληλα διεθνές γεγονός στο χώρο του ναυταθλητισμού, που κάθε χρόνο συγκέντρωνε περισσότερα από 100 αγωνιστικά σκάφη.

Μάλιστα, η Aegean Regatta καλυπτόταν εκτός από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από διεθνή, όπως τα CNN, BBC, Sky Europe κ.ά.

Πάντως, η «Aegean Regata 2010» έχει κάνει ρεκόρ συμμετοχών αφού τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 103 σκάφη, ένας αριθμός που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος, καθώς απομένουν λίγες ημέρες για τη λήξη της διορίας, το Σάββατο 21 Αυγούστου.

Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά στις 22 Αυγούστου, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο, ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης στις 28 Αυγούστου. Παράλληλα, θα γίνουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτουν φέτος με τον εορταστικό χαρακτήρα του αγώνα για τη συμπλήρωση των 10 ετών ζωής.

Ανάμεσα στα άλλα, διοργανώνεται συναυλία με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου (το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου), μουσική βραδιά στη παραλία Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη (τη Δευτέρα 23 Αυγούστου), συναυλία με τη Δόμνα Κουντούρη στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας Λήμνου (την Τετάρτη το βράδυ 25 Αυγούστου), συναυλία με τα «Παιδιά από την Πάτρα» στο λιμάνι της Μήθυμνας στη Λέσβο (το Σάββατο 28 Αυγούστου) κ.ά.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και με συνδιοργανωτές την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους ομίλους Ν.Ο. Χίου, ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2010 το ΛΟΙΑΘ Μυτιλήνης.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails