AdSenseBanner

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τουριστικοί Πράκτορες στην Αγγλία - πάνω από 1 εκατομμύριο πακέτα απούλητα


Εκπτώσεις που φτάνουν ακόμα και το 75% κάνουν οι τουριστικοί πράκτορες της Αγγλίας για να προσελκύσουν πελάτες της τελευταίας στιγμής και να αυξήσουν όσο γίνεται περισσότερο τα έσοδά τους πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο πακέτα απούλητα στη χώρα ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν ακόμα και μεγάλοι οργανισμοί όπως η TUI η οποία μετρά περίπου 650.000 απούλητα πακέτα.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, σε μεγάλη κρίση εισέρχεται η τουριστική βιομηχανία της Αγγλίας και αυτό αναπόφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό, για τον οποίο η τουριστική αγορά της Βρετανίας είναι ζωτικής σημασίας.

Οι Βρετανοί τουρίστες είναι οι δεύτεροι σε αριθμό που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, και ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια. Την επερχόμενη κρίση επεσήμανε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Εξπρές», η οποία αποκάλυψε ότι περίπου 20 τουριστικοί πράκτορες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Αγγλία οδηγούνται στο κλείσιμο.

Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε το τουριστικό γραφείο Κις Φλάιτς, καταστρέφοντας τα προγράμματα διακοπών για 70.000 τουρίστες, και πριν από λίγες εβδομάδες έκλεισαν τα σχετικά μεγάλα τουριστικά γραφεία Γκολντρέιλ και SUN4. Η κρίση στη βρετανική τουριστική βιομηχανία αποδίδεται στη διεθνή οικονομική κρίση.

Ο Νικ Χουντ, ειδικός στη διάσωση επιχειρήσεων, δήλωσε στην εφημερίδα «Σάντεϊ Εξπρές»: «Οι τουριστικοί πράκτορες είναι ένας τομέας που επηρεάζεται άμεσα από την οικονομική κρίση και από τις περικοπές που κάνουν οι καταναλωτές στα έξοδά τους. Οι προοπτικές για τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι «συννεφιασμένες» και οι πτωχεύσεις είναι αναπόφευκτες».

Το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Εξπρές» επισημαίνει ότι η τάση που έχει ο κόσμος σήμερα να κλείνει τις διακοπές του την τελευταία στιγμή και η αύξηση στον εγχώριο τουρισμό μαζί με το νέφος από το ηφαίστειο της Ισλανδίας έχουν επηρεάσει αρνητικά τις τουριστικές επιχειρήσεις.

πηγή: Rodiaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails