AdSenseBanner

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

'Nαι' στον περιορισμό του "all inclusive" από τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων



Την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ελλάδος στις προτάσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδη προς την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα. Λούκα Κατσέλη, για τον περιορισμό του νέου αναπτυξιακού νόμου στη λειτουργία του συστήματος «all inclusive». Ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου, που τα τελευταία χρόνια και με την εξάπλωση του «all inclusive» βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να είναι αντιμέτωπες με προβλήματα που απειλούν ακόμη και την ίδια τη βιωσιμότητά τους.

Περισσότερες από 45.000 επιχειρήσεις Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις από τον κλάδο του επισιτισμού, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή του συστήματος all inclusive, το οποίο έχουν υιοθετήσει πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, παρέχοντας τη δυνατότητα στους τουρίστες να καταναλώνουν ότι θέλουν εντός του ξενοδοχείου χωρίς να χρεώνονται επιπλέον.

Ένα σύστημα το οποίο, ουσιαστικά, «εγκλωβίζει» εντός των πυλών των ξενοδοχείων τους τουρίστες, και το οποίο γνωρίζει ιδιαίτερη «άνθηση» σε μεγάλα νησιά, όπως Ρόδος, Κως, Κρήτη ,Κέρκυρα, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. δεν αντιτίθεται στην εφαρμογή του συστήματος all inclusive, αφού εξυπηρετεί και ανταποκρίνεται στις ανάγκες συγκεκριμένης μερίδας τουριστών, αλλά να το εφαρμόζουν με ιδίους πόρους. Λέει όχι στην επιδοτούμενη μορφή του συστήματος και επικροτεί τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κατά της εξάπλωσής του, θεωρώντας το ως ένα πρώτο βήμα και ως μία τολμηρή δράση έναντι των χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων, που με την κυριαρχία του all inclusive είδαν τους πελάτες τους να εξαφανίζονται και την τοπική οικονομία να μαραζώνει.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails