AdSenseBanner

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο Στ. Χατζηιωάννου της easyJet αποζημιώθηκε από τη Ryanair για δυσφημιστική διαφήμιση


Αποζημίωση για δυσφήμηση, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, δόθηκε στον ιδρυτή της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet Στέλιο Χατζηιωάννου στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας διένεξής του με την αντίπαλη ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair σχετικά με μία διαφήμιση.

Ολοσέλιδες διαφημίσεις της Ryanair σε βρετανικές εφημερίδες κατηγορούσαν τον ελληνοκύπριο ιδρυτή της easyJet ότι παραπλανά τους ταξιδιώτες στο θέμα των καθυστερήσεων και της ακρίβειας των πτήσεων. Ο Χατζηιωάννου έχει και τη βρετανική υπηκοότητα.

Οι διαφημίσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν επίσης στον ιστότοπο της Ryanair, εμφάνιζαν τον Χατζηιωάννου με επιμηκυμένη τη μύτη του σε στυλ Πινόκιο και αναφέρονταν σε αυτόν αποκαλώντας τον "ο κύριος Αργήσαμε Πάλι της easyJet".

Οι συνήγοροί του είπαν στο δικαστήριο του Λονδίνου που δίκαζε την αγωγή ότι ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι έκανε μια πλήρη προσφορά για τη διευθέτηση της αγωγής και αποδέχθηκε ανεπιφύλακτα ότι ο Χατζηιωάννου δεν είχε πει ψέματα για το θέμα, μετέδωσε το πρακτορείο Press Association. Η Ryanair ζήτησε ανεπιφύλακτα συγγνώμη και συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails