AdSenseBanner

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Οικολογικό φεστιβάλ "Earth Wind and Music Festival"


Ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ελλάδα με "όχημα" τον Πολιτισμό

Την περιβαλλοντολογική συνείδηση του καθενός από εμάς έρχεται να αφυπνίσει το οικολογικό φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» που θα πραγματοποιηθεί- με ευθύνη της εταιρίας παραγωγής SHOWHAT - από την Τετάρτη 14 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουλίου.
Πρώτος σταθμός του Φεστιβάλ είναι η Αρχαία Ολυμπία- υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Έχοντας τη υποστήριξη του οργανισμού Kέντρου Αειφορίας (CSE ) το «Earth Wind & Music Festival» έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση –και κατ’ επέκταση τη συμμετοχή- του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος. Το Κέντρο Αειφορίας (CSE ) πρωτοπορώντας σε θέματα πρακτικών λύσεων για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμός myclimate, ηγούνται της προσπάθειας για τη λήψη μέτρων με στόχο την αποβολή των εκπεμπόμενων από τις επιχειρήσεις αλλά και από τις υπόλοιπες ανθρώπινες δραστηριότητες. Με το ευρηματικό σύνθημα «αποφεύγουμε, μειώνουμε, αποβάλουμε», το Κέντρο Αειφορίας (CSE ) μετατρέπει την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής σε μια ευκαιρία για τον καθένα μετρώντας τις εκπομπές ρύπων και δημιουργώντας μία "κλιματικά ουδέτερη εκδήλωση".

Τρία χρόνια μετά την τεράστια οικολογική και καταστροφή η οποία συνέβη στις 27 Αυγούστου 2007 στην Αρχαία Ολυμπία , το οικολογικό φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» έρχεται και εκείνο με τη σειρά του να στρέψει για μια ακόμη φορά-με θετική αφορμή αυτή τη φορά - το βλέμμα του κόσμου στον ιστορικό αυτό τόπο. Στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία για μια εβδομάδα θα μεταμορφωθεί σε ένα διαδραστικό «πολυχώρο» προβάλλοντας σε κάθε γωνιά της πόλης τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του μέσα από ποικίλλες οικολογικές - μουσικές και μη – δράσεις.
Στη διάδοση του εν λόγω φεστιβάλ συμβάλλουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους πολλοί καλλιτέχνες. Πρέσβειρα του οικολογικού φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival» είναι η γνωστή ηθοποιός Πέμη Ζούνη ενώ συνθέτες και ερμηνευτές από διαφορετικά είδη μουσικής δίνουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σε αυτή πρωτοβουλία.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όπως:
1. Έκθεση ζωγραφικής από νέους με θέμα μουσική – περιβάλλον.
Συγκεκριμένα θα εκτεθούν τα 25 καλύτερα έργα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

2. Λειτουργία «ειδικών πάγκων» (από την Τετάρτη 14 Ιουλίου μέχρι και Κυριακή 18 Ιουλίου - στο κεντρικό προαύλιο – πλατεία Δημαρχείου) που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν:

- Από τοπικούς παραγωγούς βιολογικών προϊόντων για γευστικές δοκιμές και πώληση (κρασί, λιαστή ντομάτα, τυρί κλπ).

- Από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για προβολή του τρόπου ζωής σε σχέση με τη φύση (διάφορες δραστηριότητες).

- Προβολή προϊόντων από τοπικές και άλλες εταιρείες.

3. Εκδήλωση επισήμων στο Αρχαιολογικό Μουσείο:

Το Σάββατο 17 Ιουλίου στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνει απονομή πιστοποιητικού «κλιματικά ουδέτερης εκδήλωσης» από τον Νίκο Αυλώνα Δ/ντα Σύμβουλο του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και κεντρική ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή Αειφόρου Ανάπτυξης στο Illinois Institute of Technology (IIT) Dr George P. Nassos.
Την ειδική αυτή τιμητική εκδήλωση θα ολοκληρώσει η μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή της Πέμης Ζούνη και του Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο – φωνή).

4. Κορύφωση του προγράμματος εκδηλώσεων του οικολογικού φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival» είναι η διοργάνωση τριών οικολογικών συναυλιών-υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας - στο Θέατρο Ολύμπια:
- Πέμπτη 15 Ιουλίου: Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου (Διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης )- Ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά – Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο

- Παρασκευή 16 Ιουλίου: Συναυλία Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα.

- Κυριακή 18 Ιουλίου:Συναυλία Έλενα Παπαρίζου & ΟΝΙRΑΜΑ.

Η διοργάνωση και η παραγωγή των παραπάνω συναυλιών δεν θα είναι μόνο πολύτιμη για το περιβάλλον αλλά και εντυπωσιακή στη διαδικασία της! Τι εννοούμε?

Λιτός αλλά δυναμικός ο σχεδιασμός της σκηνής, θα ακολουθεί υψηλά πρότυπα και με απόλυτο σεβασμό στο θέαμα. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τοποθετημένες στον χώρο της συναυλίας θα παράγουν την απαραίτητη ενέργεια που χρησιμοποιείται αντί του ηλεκτρικού ρεύματος.


πηγή: visitgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails