AdSenseBanner

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γιάννης Ρέτσος: "Κρατάει φέτος ο ελληνικός τουρισμός παρά τις αντιξοότητες''


Κρατάει ο ελληνικός τουρισμός παρά τα πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα (κλοιός απεργιών που συμβάλλουν στην αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό), επισημαίνει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και τονίζει, ότι "εάν πέρυσι συνέβαινε μόνο ένα αρνητικό γεγονός σε σχέση με αυτά που φέτος συμβαίνουν, θα μιλάγαμε για καταστροφή".

Παρά τον ορυμαγδό αρνητικών γεγονότων φέτος, τα νούμερα των αφίξεων των τουριστών στο εξάμηνο, από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, παρουσιάζουν μικρή μείωση 1,2% σε σχέση με πέρυσι. Το γεγονός αυτό σημειώνει ο κ. Ρέτσος αποδεικνύει ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι βασικός πυλώνας στην ανάπτυξη της χώρας και αν υπάρξει κατάρρευση του, αυτή θα έρθει απροειδοποίητα. Στο σημείο αυτό επισημαίνει "ότι η επανάπαυση είναι κακός οδηγός και ζητά επαγράπνυση από όλους, προτού έρθουν τα χειρότερα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν".

Ο κ. Ρέτσος τονίζει ότι σε επίπεδο αριθμών το πρόβλημα θα φανεί την επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά, καθώς η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, έχει προβληματίσει μεγάλη μερίδα υποψήφιων τουριστών να σκέφτεται την κάθοδο τους στην Ελλάδα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails