AdSenseBanner

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ενημερωτική καμπάνια για τις υπηρεσίες του λιμανιού στον Πειραιά


Δυναμικό «παρών» δίνει η Νομαρχία Πειραιά, από το πρωί στο λιμάνι, όπου σε συνεργασία με καταναλωτικές οργανώσεις πραγματοποιεί οργανωμένη ενημερωτική καμπάνια με στόχο οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού να ενημερώνονται για τα αγαθά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πριν επιβίβασή τους στα καράβια.

Για 6ο καλοκαίρι, κλιμάκιο της Νομαρχίας και μέλη των ενώσεων καταναλωτών, Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ, βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά (στις προβλήτες Αργοσαρωνικού και Κυκλάδων έναντι του ηλεκτρικού σταθμού), μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους επιβάτες της ακτοπλοΐας, για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

Το ενημερωτικό έντυπο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων των πλοίων, των οποίων η ανώτερη τιμή προσδιορίζεται από αγορανομική διάταξη, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, δίνει πρακτικές συμβουλές για την σωστή προετοιμασία πριν την άφιξη στον τόπο των θερινών διακοπών και ενημερώνει για τα δικαιώματα του επιβάτη πλοίου, όπως αυτά προκύπτουν από την εθνική νομοθεσία και την κοινοτική.

Ειδικότερα, οι πολίτες που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δικαιώματά τους προσδιορίζονται από την ελληνική νομοθεσία (Ν. 3709/2008).

Ακόμη, σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη για τους όρθιους πελάτες των κυλικείων, που λειτουργούν στα επιβατηγά πλοία (και όχι μόνον), ισχύει περιορισμός στην ανώτατη τιμή πώλησης συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Τα προϊόντα αυτά είναι:
Εμφιαλωμένα νερά (εγχώρια ή μη) σε συσκευασία 500 ml έως 0,50 ευρώ
Εμφιαλωμένα νερά (εγχώρια ή μη) σε συσκευασία 750 ml έως 0,70 ευρώ
Τοστ με ζαμπόν και τυρί έως 1,80 ευρώ
Τοστ με τυρί έως 1,60 ευρώ
Σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί έως 1,70 ευρώ
Σάντουιτς με τυρί έως 1,50 ευρώ
Καφές ρόφημα μονός «Ελληνικός» έως 1,60 ευρώ
Καφές ρόφημα μονός φίλτρου «Γαλλικός» έως 1,60 ευρώ
Καφές ρόφημα μονός «Εσπρέσσο» έως 1,70 ευρώ
Καφές ρόφημα μονός στιγμιαίος (νεσκαφέ, φραπέ, κ.α) έως 1,60 ευρώ
Τσάι ρόφημα έως 1,60 ευρώ.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails