AdSenseBanner

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΓΕΠΟΕΤ: Συνάντηση με Γ. Νικητιάδη


Συζήτηση εφ' όλης της τουριστικής ύλης πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Γ. Νικητιάδη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού όπως τα ωράρια, οι τιμές εισόδου και η γενικότερη λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου ως γνωστό τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν στις 3 μ.μ. από αρχές Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου σε μία χώρα κατ' εξοχήν τουριστική όπου τα τουριστικά προγράμματα "τρέχουν" και τους χειμερινούς μήνες ή ακόμη και όταν τα μουσεία παραμένουν κλειστά όπως το Μουσείο Ηρακλείου, που έχει περιοριστεί σε ένα πολύ μικρό χώρο που δεν προσφέρεται για επίσκεψη.

Επίσης, αναλύθηκαν τα κατά τόπους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων τόσο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων όσο και λόγω τοπικών αγκυλώσεων, όπως για παράδειγμα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο νησί της Σαντορίνης όπου οι τουρίστες ταλαιπωρούνται στον καυτό ήλιο περιμένοντας στην ουρά για να κατέβουν με το μικρό τελεφερίκ (30 ατόμων).

Παράλληλα ετέθη το ζήτημα των αποζημιώσεων των τουριστών που έχουν αποκλειστεί με την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, όπου και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου να εξαγγείλει άμεσα τις σχετικές διατάξεις που θα ρυθμίζουν το ζήτημα.

Τέλος, η ΓΕΠΟΕΤ ζήτησε να ισχύσει το ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών που έχει ανακοινωθεί για τα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά γραφεία που έχουν εποχιακά ανέργους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, συνοδούς τουριστικών γραφείων, εποχιακά απασχολούμενους υπαλλήλους τουριστικών γραφείων.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails