AdSenseBanner

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού


"Η υλοποίηση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 8 - 12 ετών στην Ελλάδα, στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2010, δεν είναι δυνατή φέτος λόγω του αυξημένου κόστους αεροπορικής μεταφοράς, δεδομένων των υφιστάμενων αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών".


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιστοσελίδας της ΓΓΑΕ, που υλοποιεί ανελλιπώς τα προγράμματα αυτά από την ίδρυσή της το 1981. Η μόνη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για λόγους ασφαλείας, ήταν το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Συνολικά, φιλοξενούνται κάθε χρόνο περίπου 700 παιδιά στις δύο κατασκηνώσεις της ΓΓΑΕ, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και στην Επανομή Θεσσαλονίκης.


"Προσηλωμένοι σταθερά στον εθνικό στόχο για τη σύσφιγξη των δεσμών με τους Έλληνες της διασποράς όσο και μεταξύ τους, προγραμματίζουμε τη συμμετοχή των παιδιών της ελληνικής διασποράς που εκδήλωσαν επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον για το φετινό πρόγραμμα, στο Θερινό Πρόγραμμα Φιλοξενίας του 2011", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Για τα 255-1.000.- ευρώ που παίρνουν οι Βολευτές μας για κάθε συμμετοχή τους στις τόσο κοπιαστικές συνεδριάσεις της επιτροπής της Βουλής δεν έχει πρόβλημα ο κρατικός προϋπολογισμός, γι’ αυτά τα παιδάκια όμως το ταμείο έκλεισε για φέτος. Από του χρόνου λοιπόν και οψόμεθα.

    Και προς Θεού παιδιά, μην αποσπάσουμε την προσοχή τους "από τους υφιστάμενους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς", προβάλλοντας διάφορες αιτιάσεις και παράπονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails