AdSenseBanner

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2010-1011


Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί και εφέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμβάλει στην εξασφάλιση διακοπών χαμηλού κόστους για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Συγχρόνως, το πρόγραμμα τονώνει την εσωτερική τουριστική αγορά στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Αν και το πρόγραμμα κινδύνευε να μην υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο, λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν σε σχέση με την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών και της ιδιαίτερης δημοσιονομικής κατάστασης, η πραγματοποίηση του κατέστη δυνατή με εκλογίκευση στο συνολικό κόστος

Παράλληλα, ο ΕΟΤ δεν εκτύπωσε εφέτος καταλόγους των καταλυμάτων, γεγονός που περιόρισε το κόστος του προγράμματος κατά 160.000 Ευρώ και συνέβαλε στην εξοικονόμηση χαρτιού συμβάλλοντας και στη περιβαλλοντική διαχείριση.

Η χορήγηση των δελτίων του υποπρογράμματος των 6ήμερων διακοπών προς τους δικαιούχους από τα κατά τόπους ΚΕΠ ξεκινάει την Παρασκευή 9 Ιουλίου. Θα εκδοθούν 100.000 συνολικά δελτία προς αντίστοιχους ασφαλισμένους που δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος.

Η χρήση των δελτίων για διαμονή σε 3.490 καταλύματα (κύρια και μη κύρια καταλύματα) όλης της χώρας, που συμμετέχουν με αίτησή τους στο πρόγραμμα, ισχύει έως το Μάρτιο του 2011 και μέχρις εξαντλήσεως του διατιθέμενου αριθμού δελτίων.

Το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2010-2011 περιλαμβάνει, εκτός του υποπρογράμματος των εξαήμερων διακοπών, και το υποπρόγραμμα της Γ΄ ηλικίας μέσω του οποίου χορηγούνται, από την 1η Οκτωβρίου 2010, 10.000 δελτία σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας.

Παράλληλα ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιεί το πρόγραμμα «Διακοπές - Εθελοντισμός» για το καλοκαίρι του 2010 (Ιούλιο και Αύγουστο). Μέσω του προγράμματος αυτού δίνεται η δυνατότητα σε νέους 18-25 ετών να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε Γραφεία Πληροφοριών του ΕΟΤ κατά την θερινή περίοδο, ενώ συγχρόνως τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν διακοπές γνωρίζοντας την Ελλάδα.

Τα κατά τόπους ΚΕΠ και τα Γραφεία πληροφοριών του ΕΟΤ ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ενώ τα ΚΕΠ από την Παρασκευή 9 Ιουλίου χορηγούν στους δικαιούχους τα δελτία των 6ήμερων διακοπών, εφόσον αυτοί προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ http://www.eot.gr/ .

Για ειδικότερες πληροφορίες και παράπονα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό του Ε.Ο.Τ. 1572 και 1571 καθώς και στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Μελετών & Επενδύσεων του ΕΟΤ (210 8707720, 8707707, 870706) και στο e-mail: meletes_ependyseis@gnto.gr

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails