AdSenseBanner

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΛΕΥΚΑΔΑ: TO ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!


ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

Ξεχάστε βραβεία και κατατάξεις και απολαύστε βουτιές σε πεντακάθαρα, δροσερά, τιρκουάζ νερά. Η κατάλευκη κοψιά του βουνού αφήνει μια λωρίδα γης εμπρός από τη θάλασσα. Στη μία από τις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί το αδιαχώρητο. Τα 38χλμ στενού δρόμου από την πόλη και η δυσκολία στο παρκάρισμα μπορεί να σας κάνουν να σαστίσετε, αλλά πάντα υπάρχει η κατάλληλη επιλογή ώρας και περιόδου. Αν θέλετε να αποφύγετε το αυτοκίνητο, δρομολόγια ξεκινούν από Νυδρί, Βασιλική και από άλλα λιμανάκια του νησιού. Αν προτιμήσετε την οδική διαδρομή αξίζει να συνεχίσετε για 10χλμ προς το ακρωτήρι και το φάρο του Λευκάτα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ

Κρύα, βαθιά νερά, λευκή άμμος, ψιλό βότσαλο και οι αποχρώσεις πράσινων, γαλάζιων και τιρκουάζ χρωμάτων δίνουν άλλο νόημα στα πορφυρά απογεύματα και "στριμώχνουν" στην ατελείωτη αμμουδιά όλη τη πελαγίσια αρετή του Ιονίου. Πανέμορφη, πεντακάθαρη, αγνή όσο και αν είναι γνωστή. Για να φτάσετε εδώ θα πάρετε τον στενό κατηφορικό δρόμο, θα συνεχίσετε σε χωματόδρομο, και από τον χώρο στάθμευσης θα κατεβαίνετε τα 350 σκαλοπάτια. Θαλάσσια δρομολόγια εκτελούνται από Νυδρί και Βασιλική. Επιστρέφοντας από Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνούς ακολουθήστε τις πινακίδες προς Αγ. Νικήτα (αριστερά στροφή), για να βρεθείτε στην πόλη της Λευκάδας. Μισή ώρα απόστασης από την Βασιλική.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΦΑΓΗΤΟ: Στη διασταύρωση για Πόρτο Κατσίκι μέσα στα πεύκα με θέα τους Εγκρεμνούς θα βρείτε την "Taverna Oasis" με χωριάτικη κουζίνα. Στο 1οχλμ Αθάνι - Πόρτο Κατσίκι η ταβέρνα "Αύρα" προσφέρει αρνί γιουβέτσι, λευκαδίτικη τυρόπιτα με γιδοτύρι και σαρδέλες στα κάρβουνα. Στη σκιά των μουριών στο μπαλκόνι του χωριού στο Αθάνι απολαύστε στον "Λευκάτα" (Τηλ.26450 33149) σπιτικό φαγητό. Εάν κατευθυνθείτε νότια προς Βασιλική δοκιμάστε στην ταβέρνα του "Στέλιου" (Τηλ.26450 31566), πάνω από τις ψαρόβαρκες χταπόδι σουβλάκι και ψαροκεφτέδες. Ολόφρεσκα ψάρια και καλομαγειρεμένα λαδερά θα βρείτε στην ψαροταβέρνα "Δελφίνι" (Τηλ.26450 31430)

ΔΙΑΜΟΝΗ:

MELI (http://www.meli-lefkada.com/) Το Meli Traditional House είναι ένα πέτρινο αρχοντικό φτιαγμένο αποκλειστικά από ξύλο και πέτρα της περιοχής. Είναι, επισήμως, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, ενώ έχει ιστορία η οποία φτάνει στον 19ο αιώνα καθώς έχει αποτελέσει την κατοικία της ίδιας οικογένειας για πάνω από πέντε γενεές. Ως σημερινοί απόγονοι της οικογένειας, με οδηγό μας το συναίσθημα, αποφασίσαμε να το αναπαλαιώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να απεικονίζει επάξια αυτό που αντιπροσώπευε πριν το πέρασμα των αιώνων. Διατηρήσαμε την υψηλή ποιότητα στην αναπαλαίωση, πάντα όμως, σεβόμενοι την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου και την πλήρη εναρμόνιση του οικήματος με το φυσικό του περιβάλλον.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σε όλο το εσωτερικό, το οποίο είναι διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η αυθεντικότητα του αρχοντικού και συγχρόνως να προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις οι οποίες κάνουν τη διαβίωση ευχάριστη. Ξύλινα δοκάρια και κολώνες από κυππαρίσι, ψηλά ταβάνια με εμφανές το εσωτερικό της στέγης, ξύλινα πατώματα, αντίκες και μοναδικά σφυρήλατα κρεβάτια, προσδίδουν στο αρχοντικό τον χαρακτήρα και την αίσθηση ενός γνήσια εκλεπτυσμένου και καλαίσθητου σπιτιού της υπαίθρου.

ARENARIA VILLA (http://www.arenariavilla-lefkada.gr/)  Λίγα μέτρα από τη μοναδική για το ηλιοβασίλεμά της παραλία του Άη-Γιάννη, στο νησί της Λευκάδας ανάμεσα σ΄ αιωνόβιες ελιές και καταπράσινες λεμονοπορτοκαλιές, βρίσκεται η πετρόκτιστη βίλα «Arenaria Leucadia».

Τ΄ όνομά της το πήρε από το σπάνιο ενδημικό φυτό που φύεται σε απόκρυφες λευκαδίτικες παραλίες, ένα φυτό με λευκά λουλουδάκια, μικρό, σεμνό και ξεχωριστό.

Με πολύ μεράκι και προσωπική έμπνευση, δίνοντας προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, οι ιδιοκτήτες της βίλας δημιούργησαν ένα ξεχωριστό χώρο ανάπαυλας κι επικοινωνίας με τη φύση και την ομορφιά της, ένα μοναδικό περιβάλλον χαλάρωσης και αισθητικής απόλαυσης.

πληροφορίες από: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails