AdSenseBanner

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

HATTA: Νέα αναπάντεχη απεργία δύο σωματείων ναυτεργατών



Με πολύ δυσάρεστη έκπληξη και μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την αναγγελθείσα για τις 23.06.2010 νέα απεργία των σωματείων ναυτεργατών Π.Ε.Μ.Ε.Ν. και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, την οποία τα σωματεία κήρυξαν ανεξάρτητα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών, που δεν συμμετέχει σ’ αυτήν.

Ο κλάδος μας παρακολουθούσε ανήσυχος μέχρι σήμερα τις απεργίες στην ακτοπλοΐα, οι οποίες -ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων τους- έπλητταν σοβαρά, αφ’ ενός μεν τον ίδιο τον τουρισμό μας αυτόν καθ’ αυτόν, αφ’ ετέρου δε -που είναι και σοβαρότερο!- την εικόνα του και την εικόνα της χώρας μας γενικά, γεγονός που απειλεί μακροπρόθεσμα να τον πλήξει ακόμη περισσότερο.

Ελπίζαμε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη συνειδητοποίηση από μέρους των ενδιαφερομένων της ευθύνης τους απέναντι στην ίδια τη χώρα και του γεγονότος ότι, όσο δίκαια και αν τυχόν είναι τα αιτήματά τους, η διεκδίκησή τους με ακραίους για τον τουρισμό τρόπους … μπορεί να μην αφήσει πλέον τουρισμό στη χώρα μας, στο πλαίσιο του οποίου να μπορούν να τα διεκδικήσουν, αλλά και γενικά να εργαστούν.

Ενώ η ομαλότητα έδειχνε να αποκαθίσταται και πάλι τον προηγούμενο καιρό, έρχεται τώρα αυτή η νέα απρόσμενη και αναπάντεχη απεργία -και μάλιστα όχι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών- να απειλήσει την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων, ακριβώς τη στιγμή που ξεκινούν οι ελπίδες των νησιωτών για την ανάσα που περιμένουν να τούς δώσει το θερινό κύμα του εσωτερικού τουρισμού, νέα προβλήματα φαίνεται να περιμένουν όσους ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και τους ίδιους τους ταξιδιώτες. Ο προγραμματισμός των τουριστικών γραφείων βρίσκεται για μία ακόμη φορά στον αέρα, ενώ οικογένειες ολόκληρες κινδυνεύουν να βρεθούν στο λιμάνι χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον συγκεκριμένο τρόπο διεκδίκησης δικαιωμάτων σε βάρος άλλων: των απλών πολιτών και των υπόλοιπων επαγγελματιών του κλάδου, που προσπαθούν -παρά τις τεράστιες δυσκολίες της εποχής- να κρατήσουν τον τουρισμό όρθιο και να τού δώσουν ένα καλύτερο μέλλον, και ζητούμε από τους ενδιαφερόμενους να αναλογιστούν τις συνέπειες των αποφάσεών τους και τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν -έστω και την τελευταία στιγμή- με σύνεση και ψυχραιμία, ματαιώνοντας την απεργιακή τους αυτή κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails