AdSenseBanner

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Συνάντηση υφ. Πολιτισμού & Τουρισμού με ΔΣ HAPCO


Η περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης κατά την πρόσφατη συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του HAPCO, «ο υφυπουργός πρότεινε και βρήκε απόλυτα σύμφωνα τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, τη δημιουργία τοπικών γραφείων συνεδρίων στις κεντρικές περιφέρειες της Ελλάδας και ειδικού γνωμοδοτικού οργάνου, που θα εδρεύει στο υπουργείο και θα συντονίζει τη λειτουργία των CVs. Στόχος αυτής της νέας σύστασης θα είναι η χάραξη στρατηγικής στα συνέδρια και στα ταξίδια κινήτρων».

Επίσης, κατά τη συνάντηση του κ. Νικητιάδη με τα μέλη του ΔΣ του HAPCO θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πρόσφατη εγκύκλιος του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων, άρθρα της οποίας -κατά τον HAPCO- «δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στους οργανωτές συνεδρίων και οδηγούν στην ακύρωση ή την αναβολή σοβαρών επιστημονικών συνεδρίων, που αφενός αποφέρουν ένα σημαντικό έσοδο στην εθνική οικονομία και αφετέρου προσφέρουν πολλά στην επιστημονική κοινότητα».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα προβολής του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού, για το οποίο «ο HAPCO αιτείται επανειλημμένως εξειδικευμένες και στοχευμένες δράσεις από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, όπως βεβαίως και την ένταξη του συνεδριακού προϊόντος στη διαφημιστική καμπάνια της χώρας».

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails