AdSenseBanner

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αυστραλία- Να πάτε στην Ελλάδα, συστήνει στους αναγνώστες της αυστραλιανή εφημερίδα



του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

"Δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή ταξιδιωτικών σχεδίων προς την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι τουρίστες δεν επηρεάζονται από πιθανές διαδηλώσεις, ιδιαιτέρως αν τις αποφεύγουν. Ενδεχομένως, απεργιακές κινητοποιήσεις να τροποποιήσουν ελαφρώς ταξιδιωτικά σχέδια, ωστόσο- αναφέρει πως- στην Ελλάδα η κατάσταση είναι μάλλον συνήθης".
Τη συμβουλή αυτή δίνει στους αναγνώστες της η εφημερίδα «Sun Herald» της Αυστραλίας, που δημοσιεύει απάντηση του ταξιδιωτικού της συντάκτη Michael Gebicki, σε επιστολή αναγνώστη ο οποίος έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα και ανησυχεί για την κατάσταση στη χώρα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο Gebicki επισημαίνει ότι "οι τιμές ίσως να είναι καλύτερες, δεδομένου ότι πολλοί Ευρωπαίοι έχουν ακυρώσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στην Ελλάδα και επειδή η ισοτιμία ευνοεί επί του παρόντος το αυστραλιανό δολάριο".

Εξάλλου, ο όμιλος «News Network» προτείνει, στον ιστότοπο του (www.escape.com.au), καλοκαιρινές αποδράσεις από τον χειμώνα του νοτίου ημισφαιρίου, σε αφιέρωμα με τίτλο "Ακολουθήστε τον ήλιο". Μία εκ των προτάσεων του για διακοπές αφορούν στην Ελλάδα και τα νησιά της. Σχετικά δημοσιεύματα φιλοξενούν και οι εφημερίδες "Τhe Sunday Mail", "The Sun Herald", "The Sunday Tasmanian". Οι περισσότερες αναφορές σχετίζονται με τη Σαντορίνη και το τοπίο της.

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης Brian Crisp γράφει για τις εντυπώσεις του σε ιστιοφόρο το οποίο διέσχισε το Αιγαίο με στάσεις εκτός της Σαντορίνης, τη Μήλο, την Ύδρα και λιμάνια στην Τουρκία. Ο σχολιασμός του είναι θετικός, με τα θερμότερα σχόλιά του να αφορούν στη Σαντορίνη, που αποτελεί "το τυπικό δείγμα των καρτ ποστάλ" και την Ύδρα που την χαρακτηρίζει "τον ομορφότερο προορισμό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails