AdSenseBanner

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Οξύνονται τα προβλήματα στα ξενοδοχεία της Ρόδου


Eκρυθμη είναι η κατάσταση στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς η φετινή τουριστική σεζόν, εξελίσσεται πολύ άσχημα. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα, είναι ακόμη χωρίς δουλειά καθώς αρκετά ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει.

Υπάρχουν όμως και άλλες μονάδες, που ξεκίνησαν να λειτουργούν αλλά δεν έχουν προσλάβει το σύνολο του προσωπικού τους, γιατί η πληρότητα τους είναι μικρή.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ήδη ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η αρχή θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 16 Ιουνίου, με την τετράωρη στάση εργασίας και θα ακολουθήσει, εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 του τρέχοντος μηνός, σε αντίδραση για τα προβλήματα που υπάρχουν και την ανεργία που αρχίζει και παίρνει διαστάσεις και το ασφαλιστικό.

Το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνεται, πλέον στον κλάδο, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
"Δεν προχώρησαν όπως περιμέναμε οι επαναπροσλήψεις των εργαζομένων, στα ξενοδοχεία. Υπάρχουν πολλοί ακόμη εργαζόμενοι που δεν έχουν πιάσει δουλειά και θα μείνουν άνεργοι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση", δήλωσε στη "δ", μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης.
"Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση -είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων- χρειάζονται δυναμικές κινήσεις, πορείες και συλλαλητήρια και κυρίως ενότητα, στις τάξεις των συνδικαλιστών και των εργαζομένων". Η παράταξη όμως που πρόσκειται στο ΚΚΕ, δεν συμφωνεί με την άποψη αυτή, αφού οι εκπρόσωποι της δήλωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση πως δεν πρόκειται να μετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα διοργανώσει το Σωματείο." Αποφάσισαν να κάνουν ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία, αντί να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, που χάνονται με όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία έχουν αποφασιστεί", είπε ο κ. Σταμούλης προσθέτοντας πως παρόλα αυτά, η δική του παράταξη θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα ξενοδοχεία "Capsis" και "Rodos Palace" διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
Δυσαρέσκεια επικρατεί όμως στον κλάδο και για το γεγονός, ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη, η εθνική αλλά και η τοπική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για το φετινό καλοκαίρι. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει αδυναμία από τους ξενοδόχους, στο να δώσουν αυξήσεις πάνω από 1% στους μισθούς των εργαζομένων.

"Σκοπεύω να ζητήσω άδεια από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων προκειμένου να προχωρήσω τις διαπραγματεύσεις με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας" επεσήμανε ο κ. Σταμούλης.

πηγή: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails