AdSenseBanner

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ…


Όλοι θυμόμαστε τη μαμά μας να μας πιέζει να φάμε όλο μας το φαγητό, να αδειάσουμε το πιάτο μας... Αυτό ζητάει και από τους πελάτες της μια γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Αυστραλία όχι όμως για να μεγαλώσουν αλλά για να κάνουν το χρέος τους προς τον πλανήτη. Πρόκειται για την Yukako Ichikawa, που η αγάπη της για το περιβάλλον και η αγωνία της για το μέλλον του πλανήτη, το μέλλον όλων μας, την οδήγησε να δημιουργήσει ένα διαφορετικό χώρο εστίασης σε προάστιο του Σίδνευ, που ονομάζεται Wafu. Όσοι τον επισκέπτονται, πρέπει να ακολουθούν μια σειρά από αυστηρούς, αδιαπραγμάτευτους κανόνες …Αν δεν συμμορφωθούν ενημερώνονται από το προσωπικό ότι απλά δε θα υπάρξει επόμενη φορά και ότι πρέπει να επιλέξουν ένα διαφορετικό εστιατόριο.

Ο κατάλογος με την πολιτική του Wafu είναι αναρτημένος στην είσοδο.

1. Ο πελάτης του Wafu, πρέπει να «ακούει» την όρεξή του, να υπολογίζει σωστά και να παραγγέλνει μόνο όση τροφή μπορεί να καταναλώσει. Όχι υπερβολές. Αν μάλιστα αδειάσει το πιάτο θα έχει 30% έκπτωση.

2. Για να απολαύσετε τα πιάτα μας πρέπει να τα αδειάσετε. Σας παρακαλούμε μην αφήσετε τίποτα.

3. Σας παρακαλούμε να τρώτε μαζί με άλλους όπως θα κάνατε σπίτι σας. Μοιράζοντας την τροφή σας μειώνετε την ποσότητα των τροφίμων που είναι για τα σκουπίδια.

4. Την ώρα που τρώτε να απολαμβάνετε την τροφή και να λέτε νοερά «Arigatou», δηλαδή ευχαριστώ, στη ΓΗ.

Τα πιάτα είναι από οργανικά τρόφιμα, χωρίς γλουτένη, όχι γαλακτοκομικά προϊόντα, όχι ζάχαρη , όχι αυγά. Και όταν λένε ότι τα πιάτα πρέπει να αδειάζουν αυτό σημαίνει ότι τα λαχανικά στα πλάγια δεν είναι ντεκόρ αλλά μέρος του γεύματος. Όλα τρώγονται εκτός από τις φέτες λεμονιών.

Wafu σημαίνει γιαπωνέζικος τρόπος ζωής. Wa σημαίνει γαλήνιο και fa αεράκι.

Όπως λέει η ιδιοκτήτης του εστιατορίου για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος ζητάμε από τους πελάτες λίγα περισσότερα από ότι στ άλλα εστιατόρια.


πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails