AdSenseBanner

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βρετανία - Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο "Η ελληνική παραλία στον Τάμεση", για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού


του ανταποκριτή μας Λ. Τσιριγωτάκη

Σε ένα πολύ εμπορικό μέρος στις όχθες του ποταμού Τάμεση, στο νότιο Λονδίνο, προβάλλεται από χθες και για μια εβδομάδα ο ελληνικός τουρισμός, σε έκθεση με τίτλο "Η ελληνική παραλία στον Τάμεση".

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσφέρεται στους επισκέπτες η ευκαιρία να ξαπλώσουν σε καρέκλες για ηλιοθεραπεία, να δοκιμάσουν συνταγές της ελληνικής κουζίνας και ελληνικά ποτά, να παίξουν τα παιδιά στην άμμο, να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου και να ακούσουν σύγχρονη ελληνική μουσική από τον μουσικό Γιάννη Πολυκανδριώτη, ο οποίος διδάσκει μπουζούκι σε ελληνικά σχολεία του Λονδίνου.

Την έκθεση "Η ελληνική παραλία στον Τάμεση" εγκαινίασε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, παρουσία του Ελληνα πρέσβη στο Λονδίνο Αρη Σάνδη και του προέδρου του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλου.

"Το μήνυμα που φέρνει η έκθεση προς τους Βρετανούς τουρίστες είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και πολύ φιλόξενη χώρα, γεμάτη πολιτισμό, ομορφιά και έχει υπέροχο τρόπο ζωής", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε:

"Καλούμε όλους τους φίλους μας εδώ στην Αγγλία, καλούμε κάθε υποψήφιο επισκέπτη από οπουδήποτε, να έλθουν φέτος στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και σήμερα η σχέση τιμών και υπηρεσιών είναι άριστη, είναι η καλύτερη. Μπορεί οποιοσδήποτε να μπει στο Διαδίκτυο και να το ελέγξει. Θα διαπιστώσει ότι αυτό που λένε οι Αγγλοι "value for money" είναι σε ένα εκπληκτικό επίπεδο. Η αγγλική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό μας και μαζί με τη γερμανική είναι οι σημαντικότερες αγορές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια μείωση, προσπαθούμε να ανατάξουμε αυτό το κλίμα , υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αγγλίας και είμαι βέβαιος ότι το κλίμα αυτό θα αντιστραφεί και θα έχουμε πολύ περισσότερους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails