AdSenseBanner

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ανωμερίτης: Την επόμενη εβδομάδα ο νόμος για την άρση του καμποτάζ


Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στην νομοθέτηση για την άρση του καμποτάζ. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως σημείωσε, η απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς δε μπορεί να γίνει χωρίς όρους και κανόνες, ενώ για το κομμάτι της κρουαζιέρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει ναυτιλιακοί και τουριστικοί παράγοντες να συνεργαστούν προς όφελος της χώρας. "Η άρση του καμποτάζ για τα μη κοινοτικά πλοία πρέπει να είναι επωφελής για την χώρα", είπε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας ένα στίγμα του τελικού νομοσχεδίου, περιέγραψε πως παραπέμπει στο αντίστοιχο ισπανικό και ιταλικό μοντέλο, για να συμπληρώσει πως η χώρα μας έχει διμερείς συμφωνίες με τα κράτη που έχουν αναπτυγμένη ναυτιλία. Αν για παράδειγμα, ανέφερε, τα ξένα κρουαζιερόπλοια κάνουν κυκλικό τουρισμό στην Ελλάδα, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα ελληνικά, αλλιώς έχουμε να κάνουμε με μονομερή παραχώρηση.

Ο επικεφαλής του ΟΛΠ τόνισε πως πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά παράλληλα πρέπει να τις πολλαπλασιάσουμε και ανέφερε ως παράδειγμα τα 26 καινούργια κρουαζιερόπλοια που χτίζονται αυτή την περίοδο και θα «γεννήσουν» χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. "Αν στην διετία μπουν στην αγορά 26 κρουαζιερόπλοια και από αυτά τα 20 έρθουν στην Μεσόγειο, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί για να διαπραγματευτούμε", είπε σχετικά.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για το Θριάσιο, ο κ. Ανωμερίτης δήλωσε πως ο ΟΛΠ θα παραλάβει τον συγκεκριμένο φάκελο, ενώ έχει ήδη συζητήσει το θέμα της διεκδίκησης του με την Costco Logistics και τον Captain Wei που επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα. Μάλιστα, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τον αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο οποίος θα επισκεφτεί τη χώρα μας στις 14-16 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη οι επαφές με τον αντιπρόεδρο της Κίνας θα είναι οι τελευταίες στον κύκλο των συνομιλιών που ξεκίνησαν με την Costco και θα επικυρώσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα.

Ρόη Χάικου

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails