AdSenseBanner

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τονωτική ένεση για την αγορά οι ξένοι τουρίστες στο κέντρο της Θεσ/νίκης


Στη Θεσσαλονίκη, ως τον ταξιδιωτικό προορισμό, που οι φορείς της φιλοδοξούν να γίνει, παραπέμπει η σημερινή εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, με εκατοντάδες ξένους τουρίστες να έχουν κατακλύσει τους εμπορικότερους δρόμους της.

Πρόκειται για 1.310 επιβάτες - στην πλειοψηφία τους Άγγλοι - του κρουαζιερόπλοιου Balmoral (με σημαία Μπαχάμες), που κατέπλευσε στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Ελλάδα, μετά τον πρώτο του σταθμό, χθες, στην Καβάλα.

Το μήκους 218 μέτρων πλοίο, που ανήκει στο στόλο της νορβηγικής Fred Olsen Cruise Lines, θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα, με προορισμό το λιμάνι του Βόλου.

«Η εικόνα με τους τουρίστες να περιπλανώνται στο κέντρο της πόλης και να σταματούν στις βιτρίνες των καταστημάτων, είναι αυτή που έχει περισσότερο ανάγκη ο εμπορικός κόσμος σήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ακόμα πιο σημαντική κι από την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, είναι η βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς.

«Ακόμη και ένα κουλούρι να αγοράσει ο καθένας έχει τη σημασία του», είπε ο κ. Χαντζαρίδης, διευκρινίζοντας πως από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου υπάρχει πρόθεση για την ενίσχυση οποιασδήποτε προσπάθειας για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

«Στην προκειμένη περίπτωση δε γνωρίζαμε ότι το πλοίο θα έλθει στη Θεσσαλονίκη, αφού οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στον Πειραιά άλλαξαν το αρχικό του δρομολόγιο. Εάν το γνωρίζαμε νωρίτερα σίγουρα θα είχαμε αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους αυτούς να μπουν στα μαγαζιά και να καταναλώσουν», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο ΕΣΘ μελετά τη δυνατότητα να παρέχονται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, κατόπιν συνεννόησης με τους τουριστικούς πράκτορες, εκπτωτικές κάρτες - αντίστοιχες με αυτές που ήδη παρέχονται σε κάποιες κοινωνικές ομάδες - για ειδικά χαμηλές τιμές, σε 1.100 εμπορικά καταστήματα της πόλης.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails