AdSenseBanner

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Συναντήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας με Δ. Δρούτσα, Γ. Νικητιάδη και Αν. Κουράκη


Τη στήριξη των Ελλήνων της Γερμανίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στη χώρα που ζουν, μετέφεραν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου και μέλη του προεδρείου της οργάνωσης σε συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον 7ο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αναστάσιο Κουράκη.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, έγινε εκτενής συζήτηση για το πώς η ΟΕΚ μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στη Γερμανία, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και την ελληνική κυβέρνηση. Όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου η ομογένεια με χαρά παρατηρεί την αναστροφή του κλίματος στις σχέσεις με τη Γερμανία, που τώρα μπαίνουν σε νέα φάση συνεργασίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι 350.000 έλληνες της Γερμανίας, η "ήρεμη δύναμη" όπως την αποκαλούν, έχει σημαντική προσφορά στη χώρα υποδοχής και αποτελούν "πρεσβευτές" της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την ΟΕΚ για τη συνδρομή που παρέχει η οργανωμένη ομογένεια στα θέματα της Ελλάδας, σημειώνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία, προς όφελος και των καλών διμερών σχέσεων με τη Γερμανία.

Με την ιδιότητα του ταμία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον κ. Δρούτσα και για τρέχοντα θέματα του ΣΑΕ, ενώ τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, όπως ορίζει ο νόμος, για τη διεξαγωγή της παγκόσμιας συνέλευσης του ΣΑΕ. Στο πλαίσο αυτό συζήτησε με τον κ. Δρούτσα και την ανάγκη χάραξης στρατηγικής για τον απόδημο ελληνισμό, εκφράζοντας την ανησυχία του και για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στον ορισμό επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ).

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΟΕΚ με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αναστάσιο Κουράκη, όπως και γενικότερα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς.

Εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΟΕΚ με τον υφυπουργό Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη. Η συζήτηση περιστράφηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση της ομογένειας, ειδικότερα των χιλιάδων επαγγελματιών, στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στη Γερμανία, μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας του ΣΑΕ. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και στο Βερολίνο, κατά την επίσκεψη του κ. Νικητιάδη.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η αντιπροσωπεία της ΟΕΚ είχε συναντήσεις επίσης με συνεργάτες της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, με τους οποίους ανταλλάχτηκαν ιδέες και προτάσεις, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση της παιδείας των ομογενών, παράλληλα με την ορθολογική αξιοποίηση του έμψυχου υλικού.

Συνάντηση με Υπ. Παιδείας

Με την κ. Διαμαντοπούλου ο κ. Δημητρίου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΑΕ Στέφανο Ταμβάκη, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη -την έναρξη του οποίου κήρυξε η υπουργός- όπου και την ενημέρωσαν ότι το ΣΑΕ είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο συνέδριο που είχε προαναγγείλει η ίδια για την Παιδεία των Ομογενών τον προσεχή Οκτώβριο, θέμα το οποίο έχει συζητηθεί σε προηγούμενη συνάντηση του κ. Ταμβάκη με την υπουργό.

Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει κάνενα πρόβλημα στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails