AdSenseBanner

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τα Φεστιβάλ Άρδα και Τυχερού «δροσίζουν» τις καλοκαιρινές νύχτες στον Έβρο


Βαλκανική "ταυτότητα" αποκτά φέτος το Φεστιβάλ Νέων Άρδα, με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς να δίνει τον ρυθμό και πολλούς άλλους, καταξιωμένους ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγόπουλου, να "ντύνουν" μουσικά τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Από τις 28 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου, πλάι στις όχθες του παραποτάμου του Έβρου, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή από μουσικά και άλλα δρώμενα, για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Στη φετινή, 16η Συνάντηση Νέων Άρδα 2010, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έγινε προσπάθεια να μειωθεί το κόστος στο μουσικό κομμάτι των εκδηλώσεων, χωρίς, ωστόσο, να γίνουν "εκπτώσεις" στην ποιότητα των επιλογών.

Οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση -μεταξύ άλλων, από φοιτητικές και μαθητικές ομάδες, σχήματα νεανικά, με αγάπη για τη μουσική- αγγίζουν τις 100, γεγονός που αποδεικνύει ότι, οι νέοι έχουν "αγκαλιάσει" τον θεσμό αυτό.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, οι Stavento, Αλέξης Δέλτα (χ-ΝΕΒΜΑ) + Dj, Κώστας-Lava-Μολτσίδης θα εγκαινιάσουν το μουσικό κομμάτι των εκδηλώσεων, την επομένη θα ακολουθήσουν οι Ν. Πορτοκάλογλου-Ν. Ζιώγαλας-Μ.Φάμελος, Μωρά στη Φωτιά, Χίλια Χρόνια, την Παρασκευή 30 Ιουλίου θα πάρουν τη "σκυτάλη" οι Γλυκερία-Μελίνα Ασλανίδου- Γ.Λιανός, Ελεονώρα Ζουγανέλη-Δ. Αναστασιάδης, Sparx. Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στη σκηνή θα ανέβουν οι Γαλάνη-Τσαλιγοπούλου- Imam Baildi, ΜΠΛΕ και η αυλαία θα "πέσει" την Κυριακή 1η Αυγούστου με τους Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Ζωή Τηγανούρια.

Οι νέοι θα έχουν την τιμητική τους και στο 8ο Φεστιβάλ Νεολαίας Δήμου Τυχερού, που διοργανώνουν από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου ο Δήμος Τυχερού, η Κοινωφελής Επιχείρηση "Πολύκεντρο" και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Τυχερού.

Ήχοι ηλεκτρονικής, ροκ και έντεχνης μουσικής υπόσχονται ένα μοναδικό τριήμερο στους επισκέπτες. Την Πέμπτη 8 Ιουλίου, οι Mikro, Μέλισσες, Βραχιόλογλου Στέλιος and the Gband θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο οικοτουριστικό κέντρο της λίμνης Τυχερού.

Την επομένη, τον ρυθμό θα δώσουν οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μύρωνας Στρατής, MC YINCA, Χίλια Χρόνια και το Σάββατο 10 Ιουλίου, η Έλενα Παπαρίζου και οι Onirama θα "σφυρίξουν" τη λήξη του φεστιβάλ, στη διάρκεια του οποίου θα διεξάγονται, παράλληλα, ποικίλες αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητες.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails