AdSenseBanner

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΥ


Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Κολοσσαίο στη Ρώμη θα μπορούν σύντομα να νιώσουν την ανατριχίλα των υπογείων του. Το χώρο , όπου ετοιμάζονταν οι μονομάχοι και φυλάσσονταν τα λιοντάρια, οι τίγρεις και οι ταύροι πριν την τελική μάχη.

Οι εργασίες αναστήλωσης του μεγαλύτερου αμφιθέατρου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ολοκληρώθηκαν και όποιος το επιθυμεί σε λίγους μήνες θα μπορεί να περιηγηθεί μέσα στα κλουβιά όπου κρατούνταν τα άγρια ζώα πριν ανέβουν με τους υποτυπώδεις ανελκυστήρες στο επίπεδο της αρένας για να προσφέρουν το τρομερό θέαμα στο κοινό που διψούσε για αίμα. Οι ελέφαντες που λόγω βάρους δεν μπορούσαν να ανέβουν με ανελκυστήρες, έκαναν τη μεγάλη είσοδό τους στο Κολοσσαίο μέσω των κύριων πυλών. Το έξυπνο σύστημα των ανελκυστήρων που επέτρεπε στα ζώα να εμφανιστούν ξαφνικά στην αιματοβαμμένη αρένα προσέδιδε στο θέαμα ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Το «σόου» ξεκινούσε με θεάματα κυνηγιού, στη συνέχεια γίνονταν εκτελέσεις και ακολουθούσαν οι μονομαχίες.

Στο τέλος κάθε μάχης σκέπαζαν με αίμα την άμμο και απομάκρυναν τις σορούς των νεκρών. Την τύχη των τραυματισμένων σοβαρά μονομάχων αποφάσιζε το πλήθος με μια κίνηση του αντίχειρα. Η αναστροφή του χεριού με τον αντίχειρα προς τα κάτω σήμαινε τη θανατική καταδίκη.

Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η ρωμαϊκή αυλή στην εποχή της παρακμής της.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails