AdSenseBanner

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

BBC: Θετικά σχόλια για τον ελληνικό τουρισμό


Την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να καλύψει τα έξοδα παραμονής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα σε περίπτωση που απρόοπτα γεγονότα εμποδίζουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, προβάλει σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική του σελίδα το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο αναπαράγει δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, σύμφωνα με τις οποίες οι τουρίστες που «εγκλωβίζονται» στην Ελλάδα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ή φυσικών φαινομένων (ηφαιστειακή τέφρα, κ.ο.κ.) θα έχουν πληρωμένη διανυκτέρευση και σίτιση, για το διάστημα που η αναχωρήσή τους δεν είναι δυνατή.

Το δίκτυο τονίζει πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει μία στις πέντε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και παράγει σχεδόν το 20% των εσόδων της χώρας. Σημειώνει δε πως η προσφορά της ελληνικής Κυβέρνησης είναι μέρος της προσπάθειας για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί ζημία από τις απεργίες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας.

Το BBC επικαλείται δηλώσεις τουριστικών φορέων της Ελλάδας σύμφωνα με τις οποίες οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%. Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει και την αναφορά του κ. Γερουλάνου ότι «οι αριθμοί δεν είναι πραγματικά τόσο ζοφεροί, όσο αναμένετο με τις αρχικές ακυρώσεις».

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο οι απεργίες στην Ελλάδα συνεχίζονται, ωστόσο ο αριθμός των βίαιων συγκρούσεων έχει περιορισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails