AdSenseBanner

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σήμερα 27/06 εορταζει ο Άγιος Σαμψών ο Ξενοδόχος


Ο Άγιος Σαμψών, γεννήθηκε στη Ρώμη από πλουσίους αλλά ευσεβείς και ενάρετους γονείς. Ευφυής καθως ηταν, σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ιατρική την οποια εξασκησε όχι ως επικερδές επάγγελμα αλλά για καθαρά φιλανθρωπικούς και ευεργετικούς σκοπούς.

Προσέτρεχε χωρίς διακρίσεις σε οποιονδήποτε είχε την ανάγκη του βοηθώντας τον, παρηγορώντας τον και στηρίζοντάς τον στην πίστη. Όταν πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε την μεγάλη περιουσία την οποία κληρονόμησε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

Η φήμη του, η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε προσέλκυσε την εύνοια και αυτού του μεγάλου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Κάποτε ο Ιουστινιανός προσβλήθηκε από βαρεία ασθένεια και ζήτησε τη βοήθεια του Αγίου που τον θεραπευσε. Εκείνος θέλοντας να τον ευχαριστήσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο, έκτισε ένα νοσοκομείο το οποίο γρήγορα αναδείχθηκε σε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου κατέφευγαν οι άποροι και οι αδύναμοι για να θεραπευθούν και να εύρουν παρηγοριά και στήριγμα.

Η σημερινη ημέρα εορταστηκε φέτος στην Μεσσηνία σε δύο εκκλησίες (οι μοναδικές στην Ελλάδα προς τιμη Του). Και οι δύο βρισκονται σε προαύλιο χώρο ξενοδοχείων.

Η μία (απο το 2006) στο Apollo Resort Art hοtel (http://www.apollo-hotel.gr/)  στην Κυπαρισσια και η άλλη στο Costa Navarino (http://www.costanavarino.gr/)  στο Ρωμανο (απο φετος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails