AdSenseBanner

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τουρισμός: Χάνει η Ελλάδα vs Κερδίζει η Τουρκία

Ο τουρισμός στην Τουρκία έχει ωφεληθεί από την αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας ως αποτέλεσμα των οικονομικών της προβλημάτων και των απεργιών.

Το site αναζήτησης πτήσεων της Skyscanner (www.Skyscanner.net) αναφέρει ότι οι αναζητήσεις πτήσεων προς την Τουρκία είναι 159% υψηλότερες από τις αναζητήσεις πτήσεων προς την Ελλάδα για ταξίδια στις χώρες το καλοκαίρι.

Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας φαίνεται να έχει χτυπηθεί ενώ η αντίπαλη της Τουρκία έχει αρχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Η έκθεση της Skyscanner του Φεβρουαρίου 2010 σημειώνει ότι ενώ οι αναζητήσεις πτήσεων προς την Αθήνα έχουν μια σχετική άνοδο, η Τουρκία είχε τρεις προορισμούς μέσα στους δημοφιλέστερους 50 προορισμούς ενώ η Ελλάδα είχε μόνο μια.

Ο ιδρυτής της Skyscanner κος Barry Smith αναφέρει:
«Η Ελλάδα είχε πολύ άσχημη αντιμετώπιση από τον Τύπο τελευταία και δυστυχώς έρχεται σε μία εποχή που πολλοί άνθρωποι κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.»

«Οι ειδήσεις αναφορικά με τις απεργίες πρόκειται να βλάψουν την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας και η απώλεια της θα είναι κέρδος για την Τουρκία.»

Η Τουρκία έχει αρκετά θετικά δημοσιεύματα στον τύπο και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ευρωπαϊκή πόλη του πολιτισμού για το 2010.

Πηγή: travelmole.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails