AdSenseBanner

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Trivago: Οι τιμές ανεβαίνουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη ενώ μειώνονται στη νότια Ευρώπη

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΘΗΝΑ: -5% και Κωνσταντινούπολη: -12%


Το Μάρτιο του 2010 οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές παρέμειναν σταθερές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (μέσος όρος τιμής για ένα δίκλινο 103 ευρώ). Σύμφωνα με το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών του Μαρτίου του 2009 (111 ευρώ ανά βραδιά), παρουσιάζεται πτώση κατά 11 τοις εκατό. Οι τιμές μειώθηκαν σε 34 από τις 50 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Αντιθέτως οι τιμές στην Ελλάδα και Κύπρο αυξήθηκαν κατά ένα και οχτώ τοις εκατό αντίστοιχα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών: www.trivago.gr

Ντύσσελντορφ, 9 Mαρτίου 2010. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο στην Ευρώπη έχει παραμείνει σταθερός στα 103 ευρώ ανά βραδιά– ίδια τιμή όπως και τον προηγούμενο μήνα και κατά 11 τοις εκατό χαμηλότερη σε σχέση με το Μάρτιο της περσινής χρονιάς. Στην Ελλάδα οι τιμές αυξήθηκαν κατά ένα τοις εκατό από το Φεβρουάριο ενώ στην Κύπρο παρουσιάζεται αύξηση κατά οχτώ τοις εκατό. Σε σύγκριση με τις τιμές του Μαρτίου του 2009, σε 34 απο τις 50 πιο συχνά επισκεπτόμενες πόλεις της Ευρώπης, οι τιμές έχουν μειωθεί. Την ίδια τάση μείωσης στις ξενοδοχειακές τιμές παρουσιάζει και η Αθήνα, στην οποία παρατηρείται πτώση στις τιμές κατά πέντε τοις εκατό από πέρυσι το Μάρτιο (μέσος όρος διανυκτέρευσης 93 ευρώ). Από τις πιο ακριβές ευρωπαικές πόλεις στον κατάλογο ξενοδοχείακών τιμών εμφανίζονται να είναι το Μιλάνο (153 ευρώ), το Όσλο (157 ευρώ) και η Γενεύη (196 ευρώ).

Οι τιμές διανυκτέρευσης έχουν αυξηθεί σε πολλές τουριστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης τον τελευταίο μήνα. Ένα δωμάτιο στη Ρώμη (114 ευρώ) κοστίζει δέκα τοις εκατό περισσότερο συγκριτικά με το μήνα Φεβρουάριο. Στη Βαρκελώνη (109 ευρώ) πληρώνουν οι ταξιδιώτες έως και εφτά τοις εκατό πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα και στο Μιλάνο (153 ευρώ) είναι οι τιμές κατά 15 τοις εκατό πιο υψηλές. Αντίθετα μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές στις σκανδιναβικές πόλεις της Σουηδίας και της Δανίας, παρόλο που εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από οι υπόλοιπες ευρωπαικές. Οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία της Κοπενγχάγης (130 ευρώ) και της Στοκχόλμης (135 ευρώ) είναι κατά οχτώ τοις εκατό χαμηλότερες σε σύγκριση με το μήνα Φεβρουάριο.

Ανοδικές τάσεις στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα και Κύπρο συγκριτικά με το μήνα Φεβρουάριο

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται στις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας κατά ένα τοις εκατό. Στην Αθήνα (93 ευρώ) οι τιμές ανέβηκαν κατά έξι τοις εκατό από το Φεβρουάριο. Στα νησιά Ρόδος (68 ευρώ) και Κρήτη αυξήθηκαν οι ξενοδοχειακές τιμές.

Στη Ρόδο ανέβηκαν οι τιμές κατά ένα τοις εκατό ενώ στις πόλεις της Κρήτης, Ρέθυμνο (86 ευρώ) και Χανιά (79 ευρώ) παρουσιάστηκε αύξηση κατά 25 και τέσσερα τοις εκατό αντίστοιχα.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (107 ευρώ), αποτελόντας εξαίρεση, ρίχνουν τις τιμές τους κατά 12 τις εκατό.

Στις πόλεις της Κύπρου οι επισκέπτες θα βρούν και εκεί ανεβασμένες τις τιμές και ιδιαίτερα στην Λευκωσία 145 ευρώ, αύξηση κατά 9 %) και στην Πάφο (84 ευρώ, αύξηση κατά 17%). Όσοι επισκεφθούν τη Λεμεσό θα πληρώσουν για ένα δίκλινο δωμάτιο πέντε τοις εκατό ακριβότερα (96 ευρώ), ενώ οι επισκέπτες στην πόλη της Λάρνακας θα βρουν τις τιμές αυξημένες κατά έξι τοις εκατό (58 ευρώ).

πηγή: trivago.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails