AdSenseBanner

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΤΟ NEO SITE ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ONLINE (BETA ΕΚΔΟΣΗ)


Σήμερα άλλαξε το site του ΕΟΤ αλλά ακόμα είναι σε beta έκδοση (πιλοτική). Το site είναι στα χρώματα της Ελλάδος, είναι λιτό και λειτουργικό και έχει στοιχεία social media (facebook, youtube, flickr - το twitter όμως δεν υπάρχει !!!). Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή αρχή αλλά με τίποτα δεν μπορεί να είναι το επίσημο site προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Περιμένουμε βελτιώσεις, εμπλουτισμό και διορθώσεις ώστε να φτάσει το site σε αποδεκτά επίπεδα.


Παρακάτω ακολουθεί η δήλωση της Υφυπουργού κας.Αντζελας Γκερέκου για την νέα σελίδα:

Η χαρά μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, γιατί είμαστε σε θέση να έχουμε online το νέο portal του ΕΟΤ. Ήδη από πολλούς μήνες – πριν ακόμη από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου – είχαμε θέσει ως κεντρικό μας στόχο, μια βασική «στροφή» του κέντρου βάρους της πολιτικής μας για τον Τουρισμό, στο Internet. Κι αυτό γιατί, παγκοσμίως πλέον ο Τουρισμός, είναι μια δραστηριότητα η οποία διαμορφώνεται στα κρίσιμα στάδια της επιλογής και της απόφασης προορισμού, μέσα από το Internet. Για πολλά χρόνια, η εικόνα της Ελλάδας και του Ελληνικού Τουρισμού στο Διαδίκτυο, ήταν από ανύπαρκτη, έως αποκαρδιωτική. Και πραγματικά, αυτά τα οποία παραλάβαμε στο πεδίο της διαδικτυακής επικοινωνίας για τον Τουρισμό ήταν, είτε εντελώς ανεπαρκή, είτε εντελώς προβληματικά.

Ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ελάχιστος. Οι ανάγκες προβολής της χώρας – ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο – ήταν ιδιαίτερα πιεστικές. Όμως καταφέραμε να έχουμε κάτι το εντελώς καινούργιο online, το οποίο αν θέλει κανείς να το δει μεταφορικά, μπορεί να πει ότι αποτελεί την πρώτη βάση, πάνω στην οποία σκοπεύουμε να χτίσουμε ολόκληρο το «ηλεκτρονικό οικοδόμημα» της τουριστικής προβολής της χώρας.

Ελλείψεις φυσικά και υπάρχουν. Διορθώσεις και βέβαια θα γίνουν. Εμπλουτισμός του περιεχομένου, θα γίνεται καθημερινά και με πυρετώδεις ρυθμούς. Δεν πρόκειται για την τελική και ολοκληρωμένη μορφή, αυτού που σκοπεύουμε να είναι τελικά το portal του ΕΟΤ. Πρόκειται για το «πρώτο βήμα» και γι’ αυτό άλλωστε είναι και σημαντικό. Από εδώ και πέρα, τα δικά σας σχόλια, οι δικές σας παρατηρήσεις αλλά και η δική σας συμβολή, είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και απαραίτητη. Θα πρέπει όμως εδώ να πω, ότι τίποτε από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τη συμβολή και την υπεράνθρωπη προσπάθεια, μιας ομάδας νέων ανθρώπων, με ειδικές γνώσεις για το Internet και τη Διαδικτυακή Επικοινωνία, οι οποίοι σε συνεργασία με τα στελέχη του ΕΟΤ, έκαναν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου όλο το προηγούμενο διάστημα. Τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, να ξεκινήσουμε μια σοβαρή, δημιουργική, αποτελεσματική και σε βάθος χρόνου προσπάθεια, για την προβολή του Τουρισμού της χώρας μας στο Internet. Και με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, λέμε στον υπόλοιπο κόσμο και τη δική μας Διαδικτυακή «Καλημέρα».

Άντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού

http://www.visitgreece.gr/

5 σχόλια:

  1. ma posos erasitexnismos poia ?
    toso autosxediasmos ?
    tosh elleipsi paramikrou sxediasmou?
    Giati ?

    kai kapoios na tous pei oti to AccomModation 8elei duo M!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ SITE ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥ ΕΟΤ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα μας κάνουν, αυτό το site είναι ερασιτεχνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλάκα με κάνεις?
    μόνο τα χρώματα αξίζουν.
    ρίξτε μιά ματιά στο spain.info να πάρετε μιά ιδέα πως γίνονται επαγγελματικά portals.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ακόμα μία φορά νιώθω εξοργισμένος και συνάμα απογοητευμένος....κάνενας σχεδιασμός, καμμία πολιτική...είναι δυνατόν να παρουσιάσουνε τέτοιο site? Καλύτερα να αφήναμε το παλιό site.....
    Μου έρχεται να μπω μέσα στο υπολογιστή....
    ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ...
    ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ....

    Δείτε και συγκρίνετε και δεν μιλάω για το αισθητικό κομμάτι:
    http://www.visitsweden.com/
    http://www.spain.info/
    http://www.myswitzerland.com

    Δεν ξέρω νομίζω ότι πάλι μας κοροιδεύουν.....
    Έχουν καταλάβει ότι μιλάμε για την εικόνα της ΕΛΛΑΔΑΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails