AdSenseBanner

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

GfK Tourism Panel για το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα

Ισχυρή ένδειξη ότι οι επικρατούσες απόψεις της κάθε χώρας για την Ελληνική κρίση επηρεάζουν ευθέως, μεταξύ των άλλων παραγόντων, το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία του Tourism Panel της GfK.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα στοιχεία κρατήσεων των τουριστικών πακέτων από τη Γερμανία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δείχνουν πτώση για την Ελλάδα κατά 4,3%, ενώ αυξάνονται οι κρατήσεις για την Τουρκία κατά 11,7% και της Αιγύπτου κατά 13,7%. Το μερίδιο της Ελλάδας των τουριστικών κρατήσεων, για το καλοκαίρι του 2010, για την περιοχή της Μεσογείου, περιορίζεται κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό, ενώ της Τουρκίας αυξάνεται κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και της Αιγύπτου κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα.

Σημειώνεται ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στη Γερμανία κρατήσεων πακέτων, για το καλοκαίρι. Αντίθετα, οι κρατήσεις από τη Γαλλία για τα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 10%, ειδικά στο κανάλι των μαζικών εμπόρων - ένα σημαντικό κανάλι για τη Γαλλική αγορά - η αύξηση των κρατήσεων αγγίζει το 17% σε αξίες. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η 6η χώρα σε σειρά προτίμησης μεταξύ των Γάλλων τουριστών μετά τις ΗΠΑ, Γαλλία (εσωτερικός τουρισμός), Τυνησία, Ιταλία και Ισπανία.

Πρόκειται για μια συνεχή δειγματοληπτική έρευνα του GfK Group σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία και Γαλλία. Η έρευνα αυτή απογράφει από ένα δείγμα μεγαλύτερο των 6000 τουριστικών πρακτορείων στις 6 χώρες των πωλήσεων σε τουριστικά πακέτα για όλες τις χώρες του κόσμου. Το δείγμα αυτό αντιπροσωπεύει ένα συνολικό πληθυσμό ~31.600 τουριστικών πρακτορείων και η απογραφή των πωλήσεων γίνεται είτε εβδομαδιαία (Γερμανία) είτε μηνιαία (υπόλοιπες χώρες).

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails