AdSenseBanner

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Gallo Nero - «Γεύσεις Τοσκάνης... στο πάρκο» (Το νέο cafe-restaurant στο Park Hotel)

Το «Gallo Nero», το νέο all day cafe -restaurant στο ισόγειο του ξενοδοχείου PARK στη Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2010 σε ένα μοναδικό χώρο, εμπνευσμένο από το γειτονικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως, για να σας ταξιδέψει με τις μοναδικές γεύσεις του μέχρι τη μαγευτική Τοσκάνη.

Στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Gallo Nero οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γνήσιες ιταλικές συνταγές και τα μοναδικά κρασιά της Τοσκάνης σε προσιτές τιμές. Τις γευστικές επιλογές επιμελείται ο Chef Gian Luca Barlucchi - πολύ γνωστός από το εστιατόριο Bandanna της Μυκόνου - που σε συνεργασία με το Park Hotel δημιούργησε το πολυαναμενόμενο στέκι του στην Αθήνα.

Τα αυθεντικά πιάτα από την Τοσκάνη δημιουργούνται με παραδοσιακά υλικά, πολλά εκ των οποίων έρχονται κατευθείαν από τη ιδιαίτερη πατρίδα του Gian Luca, τη Σιένα, όπως τα μανιτάρια porcini από το Monte Amiata, η μοτσαρέλα bufala από το Collini Tosconi, το pecorino di Pienza, το prosciutto di Sangimignano και φυσικά όταν η εποχή επιτρέπει το tartufo di San Giovanni d' Asso. Μια ποικιλία από ορεκτικά όπως ιταλικό μανούρι (tomini), homemade bruschetta al pomodoro, φρέσκα μύδια με σάλτσα από λευκό κρασί, συνοδεύονται τέλεια από ιδιαίτερες σαλάτες όπως η Sun Salad, η Primavera, η Insalata di Bresaola και η Gallo Nero.

Η μυστική συνταγή της ζύμης κάνει τις πίτσες του Gian Luca να αποτελούν γεύσεις αναφοράς που μπορεί κάποιος να απολαύσει σε πληθώρα συνδυασμών, όπως Tao, Angelʼs, Kalafatis και Bandanna. Η ιταλική μαεστρία συνεχίζεται σε πραγματικά ξεχωριστές ποικιλίες pasta, από spaghetti Frutti di Mare, Tagliatelle ai Porcini έως την αυθεντική Carbonara. Αλλά η κάρτα διαθέτει και επιλογές κρεατικών όπως: Filetto di vitello con bacche verdi e rosse, Tagliata di vitello con rucola e tartufo έως την παραδοσιακή Bistecca alla fiorentina. Αποκορύφωμα αποτελούν οι διάσημες γλυκές πίτσες: η πίτσα με φρούτα και η πίτσα σοκολάτα, γνωστή ως Calzone Dolce, σήμα κατατεθέν του Ιταλού Chef που αποτελεί έναν γλυκό ...οργασμό.

Τέλος η κάβα, εκτός από επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, ταξιδεύει και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία, φέρνοντας μας ετικέτες που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά στην Ελλάδα και σε ιδιαίτερα λογικές τιμές.

Το Gallo Nero θα λειτουργεί καθημερινά, όλο το χρόνο και αποτελεί ιδανική επιλογή για Business Lunch αλλά και για την Κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο καθώς η Ιταλική κουζίνα αρέσει σε μικρούς & μεγάλους. Το νέο εστιατόριο φιλοδοξεί να γίνει το "meeting point" της ευρύτερης περιοχής για καφέ -ιταλικό φυσικά- φαγητό και ποτό, αφού διαθέτει μεγάλη μπάρα με "ψαγμένα" cocktails. Παρασκευή δε και Σάββατο οι «τόνοι ανεβαίνουν» με τη συνοδεία DJ.

Σίγουρα πάντως, ο "μαύρος κόκορας" μπορεί να ...κοκορεύεται ότι ήρθε πάνω στην ώρα για να δώσει "χρώμα" και έμπνευση στις γευστικές αποδράσεις της Αθήνας.

Η έμπνευση του αρτίστικου και ντιζαϊνάτου αυτού χώρου ανήκει στους δύο αρχιτέκτονες-σκηνογράφους, τους Γιώργο Γαβαλά & Γιάννη Μουρίκη, οι οποίο με κεντρικό concept τη φύση θέλησαν να φέρουν το πάρκο μέσα στο Park. Η πρόθεση ήταν να δημιουργήσουν έναν χώρο ζωντανό, όπου ο φωτισμός στην οροφή με τα φύλλα εναλλάσσεται κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Το ιδιαίτερο έργο τέχνης του Στέλιου Διαμαντά με τίτλο "Park Life" που διακοσμεί τον τοίχο του bar απεικονίζει στιγμές (ή σκηνές) από το γειτονικό πάρκο. Το Gallo Nero συνδυάζει αρμονικά γεύση και τέχνη, φιλοξενώντας περιοδικές εκθέσεις καλλιτεχνών που θα ανανεώνονται με την αλλαγή των εποχών. Τον χώρο εγκαινίασε η ζωγράφος Γεωργία Μπλιάτσου με έργα ακρυλικά σε καμβά, με θέμα "Φωνές Λουλουδιών".

Πέρα από τη δημιουργία του trendy εστιατορίου, οι δύο αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι έχουν αναλάβει την ολική αναγέννηση του Park Hotel σε ύφος urban nature. Ήδη λειτουργούν η Reception, το lobby και η αίθουσα εκδηλώσεων "Silver Forest" με το παραμυθένιο σκηνικό του ασημένιου δάσους και θα ακολουθήσουν τα δωμάτια και οι υπόλοιποι χώροι του ξενοδοχείου, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ένας hip προορισμός για την πόλη των Αθηνών.

Σημείωση: Το εστιατόριο Gallo Nero δανείστηκε το όνομα του από το μύθο του «μαύρου κόκορα». Κατά το μεσαίωνα στη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας, η Φλωρεντία και η Σιένα βρίσκονταν σε διαμάχη για να λύσουν τις εδαφικές διαφορές τους. Έπειτα από πολλά χρόνια πολέμου βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να καθορίσουν τα σύνορά τους. Επέλεξαν από έναν κόκορα και θα τον άφηναν να πορευτεί προς την κάθε πόλη αντίστοιχα και στο σημείο που θα συναντιόντουσαν τα δύο πτηνά θα καθορίζονταν τα νέα σύνορα. Οι κάτοικοι της Φλωρεντίας επέλεξαν έναν μαύρο και της Σιένας έναν λευκό κόκορα αντίστοιχα.

Οι Φλωρεντινοί άφησαν τον μαύρο κόκορα πεινασμένο με αποτέλεσμα να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα (για αναζήτηση τροφής) και να φτάσει πολύ κοντά στη Σιένα διευρύνοντας έτσι τα σύνορα της Φλωρεντίας. Από τότε μέχρι και σήμερα ο μαύρος κόκορας θεωρείται σύμβολο της περιοχής και των κρασιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails