AdSenseBanner

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Θετικός ο Αντώνης Σαμαράς στην δημιουργία υπουργείο Τουρισμού!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Εκπρόσωπος του Κόμματος, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος κ. Μενέλαος Δασκαλάκης.
Μετά τη συνάντηση, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Νίκος Αγγελόπουλος, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΌΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Είχαμε, σήμερα, συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τουρισμού και συζητήσαμε τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε ότι ο Τουρισμός αποτελεί κρίσιμη στρατηγική προτεραιότητα για τη χώρα, τόσο για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης, όσο και για την μακροχρόνια αναπτυξιακή προοπτική της.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει σε αψυχολόγητες ενέργειες, όπως η κατάργηση του Υπουργείου Τουρισμού και η αύξηση του ΦΠΑ. Όλα αυτά, ουσιαστικά, υποβαθμίζουν και την ουσία και τη σημασία του Τουρισμού, αλλά και την ανταγωνιστικότητα του Τουριστικού προϊόντος.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική, την ανορθολογική, και επιμένουμε ότι, εκτός από παρεμβάσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να εκπονηθεί και ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο για τον Τουρισμό, το οποίο θα δίνει έμφαση, τόσο στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητάς του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χρειάζεται διαφήμιση, περισσότερη διαφήμιση;

ΌΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα, εκτός από την προώθηση και την προβολή του Τουριστικού προϊόντος. Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να καταλάβουμε τι είναι το Τουριστικό προϊόν, να το εμπλουτίσουμε, να αναβαθμίσουμε την ποιότητά του. Χρειάζονται, βεβαίως, και παρεμβάσεις σε πολλά κρίσιμα σημεία, όπως είναι οι αερομεταφορές, οι υποδομές. Η προβολή και η προώθηση, έρχεται μετά. Πρέπει, όμως, να γίνεται με ένα πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο, πιο αναβαθμισμένο τρόπο. Αλλά θεωρούμε πολύ σημαντικό -και θεσμικά- το ρόλο, που μπορεί να παίξει ένα αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού, που εμείς το υποστηρίζουμε. Το υποστηρίξαμε και το κάναμε πράξη ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε και σήμερα.

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΤΕ): Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, της υπεύθυνης για θέματα Τουρισμού και άλλων συνεργατών του για τις θέσεις του ΣΕΤΕ σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό. Ο ΣΕΤΕ, όπως ξέρετε, εκπροσωπεί όλο το φάσμα του Τουρισμού. Επομένως, και υποχρέωσή μας και καθήκον μας ήταν να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο και Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις μας.

Ήταν εξαιρετικά θετικό το κλίμα και, σε πολλά σημεία, -στα περισσότερα- συγκλίνουν οι θέσεις μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι ήταν αυτό το οποίο επισημάνατε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τις δομικές κυρίως αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στον τρόπο λειτουργίας του Τουρισμού συνολικά, αφού όλοι -πολιτικοί και μη πολιτικοί- δέχονται ότι είναι ο σημαντικότερος τομέας της οικονομίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε ότι θα έχει μείωση φέτος ο Τουρισμός; Πως θα πάει σε σχέση με πέρυσι;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φέτος, λίγο θα κάνουμε υπομονή, γιατί είναι μια ειδική περίπτωση. Η κρίση είναι τέτοια και τα τελευταία χρόνια οι κρατήσεις καθυστερούν πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας προβληματίζει κάτι, ειδικά για φέτος;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φέτος είναι η κρίση, κύρια, αλλά ακόμη περισσότερο είναι η προβολή των αρνητικών μας στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι πρώτη πληροφορία, πρώτη είδηση, δυστυχώς, τα όσα κακά συμβαίνουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν λέτε για δομικές αλλαγές στον Τουρισμό, μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος; Τι είναι αυτά που θέσατε και μάλιστα αυτά στα οποία συμφωνούσε ο…

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν βασικές αρχές, οι οποίες είναι διαχρονικές. Δεν βγαίνουν τώρα. Πρέπει, πρώτον, να υπάρχει υπουργείο Τουρισμού. Ο Τουρισμός πρέπει, επίσης, να ελέγχεται, να κατευθύνεται, να συντονίζεται από τον πρωθυπουργό, διότι υπάρχουν πάρα πολλά συναρμόδια υπουργεία και επομένως είναι αναγκαίο αυτό. Το τρίτο είναι η δημιουργία ανεξάρτητου οργάνου προβολής και διαφήμισης του Τουρισμού, με τεχνοκράτες και συμμετοχή του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και το τέταρτο είναι η θεσμοθέτηση γενικού γραμματέα με 5ετή θητεία για να εφαρμόζει μία πολιτική σε μήκος χρόνου, σε βάθος χρόνου και όχι να αλλάζει κάθε χρόνο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το υπουργείο Τουρισμού ήταν θετικός;

Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θετικός ήτανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails