AdSenseBanner

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Π.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: 'πρέπει να στραφούμε σε έναν ποιοτικό τουρισμό, να προωθήσουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας'

Ο Πέτρος Κωστόπουλος στην ημερίδα για τον τουρισμό στη Μεσσηνία αναφέρθηκε στο θέμα «Ποιοτικός τουρισμός, η Ελλάδα μέσα στο διεθνές περιβάλλον».

Σημείωσε ότι η περιοχή της Μεσσηνίας είναι υποανάπτυκτη τουριστικά χωρίς αυτό να είναι αρνητικό όπως εξήγησε στην συνέχεια.

«Ηρθε η ώρα που θα πληρώσουμε όλοι για τα εγκλήματα που έχουμε κάνει και σαν πολίτες και σαν πολιτικοί καιθα την πληρώσει και ο τουρισμός, καθώς η Ελλάδα ποτέ δεν είχε συγκεκριμένη πολιτική στον τουρισμό.

Σαν Ελληνες έχουμε την ίδια μονότονη αρχιτεκτονική. Ενα δίπατο σπίτι με ταράτσα και κάγκελα. Θεωρούμε την Ελλάδα την καλύτερη χώρα του κόσμου χωρίς να έχουμε κάτι συγκριτικό, έχουμε μείνει σε ένα μοντέλο της δεκαετίας του ’70 όπου το τσιμέντο έφτανε στην θάλασσα με μεγάλα ξενοδοχεία με το να έρχονται γκρουπ από βόρειες χώρες, αυτό το μοντέλο έχει πεθάνει όμως.

Τα ανοίγματα και το φθηνό εισιτήριο έχει κάνει τις μετακινήσεις πολύ εύκολες. Εδώ στη Μεσσηνία συμβαίνει κάτι δύσκολο και μεγαλειώδες. Αυτό που κάνει ο κ. Κωνσταντακόπουλος είναι το ένα κομμάτι από το μοντέλο που θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες. Δείχνει τον δρόμο πώς μπορεί να είναι το αύριο στον τουρισμό, ότι δεν χρειάζεται να είναι κάτι «μεγάλο» αλλά πως μπορεί να είναι μεγάλο σε σπασμένα μικρά τμήματα.

Στη Μεσσηνία, πρέπει να στραφούμε σε έναν ποιοτικό τουρισμό, να προωθήσουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Ο τουρίστας όταν θα φεύγει να έχει εικόνες από τον τόπο που επισκέφθηκε. Τουρισμός είναι η φωτογραφική μνήμη που θα έχει ο επισκέπτης μιας περιοχής». Τόνισε, τέλος, ότι ο νομός μπορεί να έχει μεγαλύτερη τουριστική σεζόν, καθώς διαθέτει μέρη φανταστικά, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους, ανθρώπους να παράγουν πολύ καλά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails