AdSenseBanner

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

"Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν"



Τοποθεσία: 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Διοργανωτής: Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας

«Μικροί και μεγάλοι, εκστατικοί μπροστά στην εφευρετικότητα του ανθρώπου μα και στην απαραίτητη επικουρία και δύναμη του νερού, μαθαίνουν τα πάντα για τη λειτουργία, την ιστορία και τον πολιτισμικό χαρακτήρα των παραδοσιακών νερόμυλων.
Θα γυρίσουμε κι εμείς όμως τους οικιακούς πέτρινους χερόμυλους, να νιώσουμε τον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων και να αλέσουμε το σιτάρι και με αυτόν τον τρόπο. Με προσμονή βλέπουμε σιγά σιγά τα μικρά αυτά σποράκια να μετατρέπονται σε αφράτο αλεύρι. Αλεύρι, το οποίο έχοντας τα μανίκια σηκωμένα, θα ζυμώσουμε για να φτιάξουμε ψωμί!
Μέχρι να ζυμωθεί το ψωμί, ο ξυλόφουρνος έχει "φάει" τα ξύλα κι έχει "κάψει" όσο πρέπει για να το ψήσει.
Μόλις βγει ζεστό ζεστό, όλοι όσοι δούλεψαν, δικαιούνται ένα κομμάτι από τον κόπο τους…»

Το δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του "Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας" για τη λειτουργία και την ιστορία των παραδοσιακών νερόμυλων επαναλαμβάνετε φέτος στο Πολιτιστικό Πάρκο.

Το δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τότε που οι μύλοι ...άλεθαν", εντάσσεται στα Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία το "Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας". Το μουσείο εδρεύει εντός του "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" και το πρόγραμμα το επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 20.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα και φοιτητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.
Τα σπάνια μουσειακά εκθέματα ζωντανεύουν στα χέρια μικρών και μεγάλων, που μπορούν να δουλέψουν με αυτά και να μεταφερθούν σε άλλες εποχές. Μοναδική εμπειρία για όλους ο αρχοντικός πέτρινος νερόμυλος, που λειτουργεί με την απαραίτητη συνεργασία του ορμητικού νερού και αλέθει το σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι.

Με 2 ομάδες καθημερινά και το πρόγραμμα διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά, δηλαδή 9:30 πμ - 10:45 πμ και 11:00 πμ - 12:15 μμ.

Επιλέξτε μία από τις δύο ομάδες και σπεύστε να κάνετε την κράτησή σας. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι περιορισμένες.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ (και φέτος).

Στην ιστοσελίδα του "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" http://www.politistikoparko.gr/, έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του "Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας" και του Πάρκου, σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τμ μέσα στη φύση.





πηγή: agrotravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails