AdSenseBanner

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΕΣΥΕ: Μείωση διανυκτερευσεων στα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ αλλά αύξηση στα ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Από τα στοιχεία της έρευνας κίνησης των καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ,
προκύπτει ότι, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009 παρουσιάστηκε, στο σύνολο των εν λόγω καταλυμάτων, μείωση των διανυκτερεύσεων κατά 6,8% και των αφίξεων πελατών κατά 5%, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2008. Η μείωση αυτή οφείλεται, κατά βάση, στους αλλοδαπούς και εμφανίζεται κυρίως στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου. Αντίθετα, στα κάμπινγκ η κίνηση παρουσιάζει αυξητική τάση, κυρίως λόγω των ημεδαπών.

Για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009, η μέση παραμονή κατά άτομο ανέρχεται σε 4,2 διανυκτερεύσεις (5,4 διανυκτερεύσεις για τους αλλοδαπούς και 2,7 διανυκτερεύσεις για τους ημεδαπούς).Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), ανήλθε κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009 σε 57,8%, έναντι 60,8% το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από εκτιμήσεις, με βάση τα στοιχεία που είναι μέχρι σήμερα διαθέσιμα και αποτελούν μία ένδειξη της κίνησης στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της Χώρας, για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2009.

Αναλυτικά στοιχεία, με διάκριση στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και στα κάμπινγκ, παρέχονται στους συνημμένους πίνακες και διαγράμματα.


πηγή: http://www.statistics.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails