AdSenseBanner

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Γερμανία: Αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα

Εγκαινιάζεται σήμερα το βράδυ, στο Βερολίνο, η ΙΤΒ, η μεγαλύτερη παγκοσμίως, διεθνής έκθεση για τον τουρισμό και, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), περί τους 11.000 εκθέτες, που προέρχονται από 180 χώρες του πλανήτη, εκθέτουν στη γερμανική πρωτεύουσα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ των εκθετών της ΙΤΒ είναι και 64 Έλληνες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Τουρκία.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της ΙΤΒ, ευελπιστούν πως το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό απ’ ό,τι ήταν το 2009. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων (DRV) αλλά και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Τουριστικής Οικονομίας (BTW), Κλάους Λέπλε, ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως φέτος η οικονομική κρίση «ουδεμία επίπτωση θα έχει στον τουρισμό».

Χαρακτηριστικά του αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί είναι και τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου γερμανικού γραφείου ταξιδίων TUI, ο οποίος τόνισε πως οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων έχουν ήδη καθοριστεί και δεν πρόκειται να αλλάξουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, η Ελλάδα - ως τουριστικός προορισμός - έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των Γερμανών.

Προηγούνται η Ισπανία, η Γερμανία (εσωτερικός τουρισμός) και η Τουρκία. Πάντως, η Αθήνα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής καταγράφουν αύξηση κρατήσεων, σε σχέση με το 2009, η οποία ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό. Αλλά και ορισμένοι άλλοι ελληνικοί προορισμοί, όπως η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Μάλιστα, την τάση αυτή επιβεβαίωναν κι άλλοι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ, όπως το Attika Reisen και ο Thomas Cook, που ανακοίνωσε, επίσης, μείωση τιμών κατά 4%.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Attika Reisen, ανέφερε πως συνολικά οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι αυξημένες, σε σχέση με πέρσι, περίπου κατά 6%. Πρόσθεσε, πάντως, πως και οι τιμές έχουν αυξηθεί, ενώ επισήμανε ότι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν περισσότερο είναι οι Γερμανοί τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα μεμονωμένα. Πάντως, όλοι οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ καταγράφουν για φέτος - σε σχέση με πέρσι, όταν και σημειώθηκε μείωση κρατήσεων κατά 3%, συγκριτικά με το 2008 - ήδη αυξημένη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails