AdSenseBanner

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΕΡΤ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

«Μένουμε Ελλάδα», είναι η επιτυχημένη ταξιδιωτική-τουριστική εκπομπή που μεταδίδεται, καθημερινά, 13.00-15.00 από τη συχνότητα της ΝΕΤ.

Η εκπομπή περιλαμβάνει ταξίδια σε όλη την Ελλάδα όλες τις εποχές του χρόνου. Μέσα στο ανανεωμένο σκηνικό της εκπομπής, με τη χρήση ευρυζωνικών δικτύων, προβάλλονται εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ οι τηλεθεατές έχουν την δυνατότητα να ξεναγούνται σε γνωστούς, αλλά και άγνωστους προορισμούς, με τη βοήθεια τρισδιάστατων δορυφορικών χαρτών στους οποίους απεικονίζεται το ανάγλυφο της γεωμορφίας της χώρας (βουνοκορφές λίμνες, ποτάμια, εθνικοί δρυμοί κ.λ.π.).

Ο Γιώργος Αμυράς, η Ρένια Τσιτσιμπίκου και οι ρεπόρτερ του Μένουμε Ελλάδα «οργώνουν» τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη. Σημαντικό ρόλο στις ταξιδιωτικές αποδράσεις παίζει το ανθρώπινο στοιχείο. Συναρπαστικές αφηγήσεις, μύθοι και θρύλοι και εμπεριστατωμένες θέσεις από επιστήμονες δίνουν στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να έχουν μία πλήρη εικόνα για τους τουριστικούς προορισμούς. Εκ των βασικών στόχων της εκπομπής, είναι η σύνδεση του ελληνικού τουρισμού με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση αλλά και η καλλιέργεια τουριστικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Παράλληλα, μέσα από την εκπομπή αναδεικνύονται όλες οι μορφές τουρισμού όπως προσκυνηματικός τουρισμός (μονές, εκκλησίες) πολιτιστικός τουρισμός (αρχαιολογικοί, χώροι, μουσεία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς), περιπατητικός τουρισμός (διαδρομές στη φύση, μονοπάτια κ.α.), αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, ιππικός τουρισμός, τουρισμός πόλεων, οινικός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός-τουρισμός υγείας , καταδυτικός τουρισμός, εκθεσιακός-συνεδριακός τουρισμός, αγροτουρισμός, γαστρονομία, χειμερινός τουρισμός (χιονοδρομικά κέντρα) κ.α.

πηγή: http://www.ert.gr/menoumellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails