AdSenseBanner

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο...

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο το ξενοδοχείο Calimera MiraMare στην Κέρκυρα. Για το ξενοδοχείο με την πολύ μεγάλη ιστορία έχει βγει εδώ και αρκετές ημέρες αγγελία σε ξένο μεσιτικό γραφείο και πωλείται προς € 42 εκ.

Η ιστορία του ξενοδοχείου είναι μεγάλη και ξεκινάει από το 1960 όταν ο Γεράσιμος Παπανικόλας και η σύζυγός του Καλλιροη Ωνάση (αδελφή του διάσημου Αριστοτέλη Ωνάση) αγόρασαν οικόπεδα 50.000 τ.μ κατά μήκος της παραλίας. Εκεί, ανάμεσα στις ελιές έχτισαν το ξενοδοχείο Miramare.

Με σεβασμό στο περιβάλλον δημιούργησαν έναν παράδεισο που θεωρείται από τότε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς με παρουσία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρας πέρασαν από το ξενοδοχείο και απόλαυσαν αυτό το μοναδικό παράδεισο όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Ιωάννη Αλευράς, ο Χρήστος Σαρτζετάκης, καθώς επίσης και προσωπικότητες από το εξωτερικό όπως ο Jimmy Carter, Felippe Gonzales, Mario Suarez.

Το 1994 το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια των αδελφών Σούρλα. Κάτω από τη διαχείρισή τους, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε ουσιαστικά με μεγάλη προσοχή και αγάπη αδιαφορώντας για το κόστος. Όλες οι εγκαταστάσεις και τα δωμάτια του ξενοδοχείου ανακαινίστηκαν εξ ολοκλήρου.

Το 2002, οι αδελφοί Σούρλα αποφάσισαν να επεκτείνουν το ξενοδοχείο σε μια περιοχή 25.000 τ.μ και έχτισαν το πάρκο Miramare που εγκαινιάστηκε τον Ιουλίο του 2004. Κατά συνέπεια, με την προσθήκη του πάρκου Miramare η πλήρης δυναμικότητα του ξενοδοχείου αυξήθηκε σε 250 δωμάτια, bungalows και βίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails