AdSenseBanner

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Θεσσαλονίκη- Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν "έδεσε" στο λιμάνι

«Ποδαρικό» για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη το 2010 έκανε το κρουαζιερόπλοιο Cristal της Louis Cruises, που κατέπλευσε, το μεσημέρι, στο λιμάνι, όπου και θα παραμείνει «δεμένο» μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Το πλοίο αναχώρησε χθες από τον Πειραιά για μία κρουαζιέρα προσκυνηματικού χαρακτήρα, που ακολουθεί «τα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και περιλαμβάνει στάσεις εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δίκιλι, το Κουσάντασι, την Πάτμο και τη Μύκονο. Οι περίπου 400 επιβάτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Αμερικανοί, Βρετανοί και Καναδοί, ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αναχώρησαν για μία εκδρομή στη Βέροια.

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν συνδεθεί με τον Απόστολο Παύλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπορικός διευθυντής της Louis Cruises Πυθαγόρας Νάγος, προσθέτοντας ότι «εκδρομές τέτοιου χαρακτήρα απευθύνονται σε ευρύ κοινό, καθώς η Πάτμος π.χ. είναι για τους καθολικούς τόπος ιδιαίτερα σημαντικής αναφοράς της θρησκείας τους».

Σημειώνεται, πάντως, ότι το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο θα αργήσει να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο επόμενος προγραμματισμένος κατάπλους του στο λιμάνι της πόλης είναι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τον κ.Νάγο, η γεωγραφία του Αιγαίου και οι αποστάσεις από τα νησιά είναι η βασική αιτία, που το λιμάνι της πόλης δεν περιλαμβάνεται στις προγραμματισμένες στάσεις των πλοίων και ειδικά στις κρουαζιέρες που είναι μικρής διάρκειας (3-5 ημέρες).

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, από το λιμάνι, για κρουαζιέρες εξωτερικού και εσωτερικού διακινήθηκαν το 2009 (επιβιβάσεις και αποβιβάσεις) 38.472 επιβάτες, έναντι 47.879 το 2008.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails