AdSenseBanner

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πάσχα στην Τήνο

Στην Τήνο τη Μεγάλη Παρασκευή, όλοι οι επιτάφιοι μαζί και των καθολικών συναντώνται στην Εξέδρα της Χώρας (τελευταίος φτάνει αυτός της Παναγίας της Τήνου), ψάλλουν για λίγο μαζί και συνεχίζουν οι καθένας την πένθιμη πορεία του προς τους δρόμους της εκάστοτε ενορίας.

Μάλιστα ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα και το όλο σκηνικό που δημιουργούν οι πυρσοί, ο φλεγόμενος σταυρός, οι σειρήνες από τα πλοία, οι ψαλμωδίες και οι χιλιάδες πιστοί που παρακολουθούν είναι ένα πολύ όμορφο θέαμα. Το «έθιμο» του επιταφίου στη θάλασσα είναι πρόσφατο (από τα μέσα της δεκαετίας του '80 - όταν πνίγηκε ένας νέος που όλοι αγαπούσαν). Πολύ όμορφη είναι και η τελετή της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα, επίσης στην Εξέδρα της Χώρας.

Διαμονή:

Vincenzo Family Hotel



Στην πιο θρησκευτική περιοχή της Τήνου, αυτό το κομψό ξενοδοχείο προσφέρει μεγάλη ποικιλία από καλά διαμορφωμένα δωμάτια και διαμερίσματα, με όμορφη αυλή και εγκαταστάσεις σπα.

Με ξύλινα δοκάρια και δάπεδο με πλακάκια, το Vicenzo Family Hotel διαθέτει χαρακτήρα και γοητεία. Επιλέξτε από μια ποικιλία καταλυμάτων που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Επωφεληθείτε από τις σύγχρονες ανέσεις, όπως δωρεάν ασύρματο internet, σε μια ρουστίκ ατμόσφαιρα.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με νόστιμο πρωινό στη βεράντα του Vincenzo. Απολαύστε χαλαρωτικά απογεύματα στην ανθισμένη αυλή. Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι και επισκεφθείτε τη διάσημη Παναγία Ευαγγελίστρια (Παναγία της Τήνου).

Για υγεία και ευεξία, το Vincenzo Family Hotel προσφέρει ποικιλία από χαλαρωτικά μασάζ. Απολαύστε το τζακούζι ή δοκιμάστε το τούρκικο ατμόλουτρο.

Η ζεστή ελληνική φιλοξενία του Vincenzo Hotel σε συνδυασμό με τις άψογες παροχές, κάνουν το ξενοδοχείο μια ιδανική βάση για εξερεύνηση στην Τήνο.

http://www.booking.com/hotel/gr/vincenzo-family.html?aid=327107

Golden Beach Hotel & Apartments







Το Golden Beach είναι ένα μικρό ξενοδοχείο με διαμερίσματα που προσφέρει ποιοτικά στούντιο. Περιβάλλεται από έναν μεγάλο κήπο σε μια εξαιρετική τοποθεσία, στην αμμώδη παραλία του Αγίου Φωκά, μόλις 2 χιλιόμετρα από τη Χώρα.

Αυτό το όμορφο κατάλυμα αποτελείται από 4 μικρά συγκροτήματα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θυμίζει χωριό, με αυλές, κήπους και πέργκολες. Όλες οι μονάδες διαθέτουν μικρή κουζίνα και μια πλακόστρωτη βεράντα με θέα στη θάλασσα ή στους κήπους.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα στούντιο με ενιαίο χώρο ή τις μεγαλύτερες σουίτες με ξεχωριστά δωμάτια. Πολλά από τα δωμάτια έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί και διαθέτουν τηλεοράσεις LCD, CD players και μαρμάρινα μπάνια.

Υπάρχει μια καφετέρια, εστιατόριο και σαλόνι στο Golden Beach Hotel & Apartments. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια φανταστική επιλογή από τοπικά, βιολογικά προϊόντα στο μενού και μια καλή επιλογή από παραδοσιακά πιάτα.

Το Golden Beach απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς προς και από την Τήνο και τη Χώρα.

http://www.booking.com/hotel/gr/golden-beach-tinos.html?aid=327107

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails