AdSenseBanner

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αυστρία - Στενές και πολύμορφες οι σχέσεις της Βιέννης με την Κέρκυρα

Οι ποικιλόμορφες στενές σχέσεις ανάμεσα στην Αυστρία και στην Κέρκυρα, τονίζονται σε σημερινή ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, με την ευκαιρία της απονομής αυστριακής υψηλής τιμητικής διάκρισης στην επί σειρά ετών επίτιμη πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα, Μάργκιτ Τρόπερ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Αυστριακός πρέσβης στην Ελλάδα, Μίχαελ Λίνχαρντ, επέδωσε στην κ. Τρόπερ το "χρυσό παράσημο τιμής" της Αυστριακής Δημοκρατίας, για τις υποδειγματικές προσπάθειές της στην εμβάθυνση των ελληνο-αυστριακών σχέσεων, για την εξαιρετική αφοσίωσή της στο έργο συνδρομής Αυστριακών πολιτών σε προξενικά ζητήματα και για τη συμβολή της στη διαμόρφωση της εικόνας της Αυστρίας στην Κέρκυρα.


Επισημαίνεται ακόμη πως η αυτοκράτειρα Ελισάβετ (γνωστή ως "Σίσσυ") είχε ξεχωρίσει την Κέρκυρα ως το αγαπημένο νησί της, ενώ το 1994 είχε υπογραφεί στην Κέρκυρα η Συνθήκη Ένταξης της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σήμερα η Κέρκυρα συγκαταλέγεται στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.


Η Μάργκιτ Τρόπερ είχε αναλάβει το επίτιμο προξενείο της Αυστρίας στην Κέρκυρα από την ίδρυσή του το 2000 και το διεύθυνε μέχρι το 2009.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails