AdSenseBanner

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Α. Γκερέκου - Συναντήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης


Σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα έγινε η συνάντηση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας Rainer Bruderle και τον Κυβερνήτη Δήμαρχο του Βερολίνου Και οι δύο Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν με τα θερμότερα λόγια την υποστήριξή τους στον ελληνικό τουρισμό και προέτρεψαν τους συμπατριώτες τους να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Μετά από συνάντηση με την υφυπουργό κα Γκερέκου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιών Γερμανίας (DRV), Klaus Laepple, δήλωσε για την τάση τουριστικών κρατήσεων από τη Γερμανία: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουμε με τα στοιχεία που μας δίνουν τα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα προβλέπεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα και ίσως υπάρξει κάποια αύξηση. Μετά από τη συζήτηση που είχα με την υφυπουργό αλλά και τις διαβεβαιώσεις αρμόδιων ελληνικών τουριστικών φορέων, έγινε φανερό ότι, παρά την αύξηση του ΦΠΑ, δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των τιμών που θα επιβαρύνει τους επισκέπτες, καθώς η ίδια η αγορά είναι διατεθειμένη να απορροφήσει αυτή την μικρή αύξηση.

Η κ. Γκερέκου συναντήθηκε ακόμη με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, Ernst Burgbacher . Με κοινή δήλωσή τους οι δύο υφυπουργοί επιβεβαίωσαν τη διάθεση για ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού που θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες και θα βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτή η παρούσα φάση οικονομικής ύφεσης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Burgbacher δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα, που έχει να προσφέρει πολλά, όχι μόνο παραλίες και θάλασσα, αλλά μια θαυμάσια φύση, ιστορία, πολιτισμό, και τελικά όλα όσα αναζητούν οι Γερμανοί τουρίστες. Είπα στην κ. Υφυπουργό, ότι ευχαρίστως είμαι πρόθυμος να μεσολαβήσω για επαφές, ώστε να φέρουμε περισσότερους Γερμανούς στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές. Είναι μια θαυμάσια χώρα, και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει όλα όσα απαιτούν οι Γερμανοί τουρίστες. Θέλω να συνεισφέρω όσο μπορώ έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ακόμα πιο ελκυστική στην Γερμανία ως τουριστικός προορισμός, να το πληροφορηθούν ακόμη περισότεροι, κυρίως σήμερα. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό».

Τέλος η κα Γκερέκου έδωσε συνεντεύξεις για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού σε πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού, όπως το Der Spiegel, τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, το Reuters, το Eurosport, το AFP (Agence France-Presse), το FVW, το Al Jazeera και το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Σερβίας.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails